I Värne står nu den tillbyggda och renoverade lokalen klar. En välkomnande kyrka med låga trösklar är något som församlingsmedlemmarna Jan Mosskull och Kerstin Hugosson önskar.

— Vi vill att kyrkan ska få vara en samlingspunkt i bygden, säger Jan.

Ett livsverk

Som en del i det engagemanget bjöd man i går in till talkshow och gästerna bjöds denna fredag på en historia om den ambulerande sågen från Gummarp.

Det var berättelsen om Ingarps trävaror som skildrades. Sågverkets grundare Arne Gerhardsson, liksom nuvarande vd:n Nicklas Gerhardsson, intervjuades av pastorn Jonas Lund.

Annons

— Det kommer att handla om livet. Det är mer ett livsverk än ett företag, sa Jonas precis innan intervjun med de båda entreprenörerna.

— Det är en berättelse om att det är möjligt att förverkliga sin dröm.

Kvällens skildringar gick genom både spänning och glädje men också sorg.

I veckan dog Nicklas Gerhardssons pappa och Arne Gerhardsson bror som var en av grundarna till företaget.

Eskil Gerhardsson hedrades med ett bildspel och en tyst minut under inledningen av kvällen.

Det är många i bygden som livnärt sig på och har en relation till sågverket. Det märktes inte minst på alla de besökare som kom till talkshowen.

För musikunderhållning stod Simon Isacson och en ekologisk och närproducerad buffé serverades. Kvällen ingår i ett landsbygdsprojekt som Jordbruksverket driver med hjälp av EU-pengar, där församlingen beviljats bidrag för satsningen.