Vetlanda BK har gjort klart med ett nyförvärv. Patrik Johansson återvänder till klubben som han lämnade efter säsongen 2006/2007, då han gick över till Nässjö IF.

– Jag trivdes jättebra senast jag var i VBK, bland folket runt omkring och med spelarna i laget, säger Johansson.

– En del av spelarna är kvar sedan dess, det tycker jag visar på att det är bra om spelarna är kvar så länge, det är ju nästan tio år sedan nu.

Annons

Under den senaste säsongen spelade Johansson i elitserien för Sirius, där han gjorde fem mål och sex assist på 25 spelade matcher.

– Mitt mål är att öka poängproduktionen till nästa säsong, jag missade hela säsongen dessförinnan så jag kom ganska otränad, säger Johansson.

– I fjol hade jag som Patrik Johansson i VBK–tröjan mål att komma upp fysiskt, att mer komma tillbaka och den nivån som jag avslutade säsongen på hoppas jag bygga vidare på.

Kontraktet med VBK är skrivet över de två kommande säsongerna.

– Det känns riktigt bra, jag vill tillbaka till att spela slutspelsbandy, jag tycker att VBK har något på gång och ska vara med och fightas om slutspel i elitserien.

Johansson kan spela både som ytterhalv och mittfältare.

– I fjol spelade jag i princip hela säsongen på mitten, det blir upp till tränarna var de tycker att jag passar bäst in.

Varför lämnar du Sirius?

– Jag kände ganska tidigt att jag ville lämna, jag har trivts bra i Sirius Uppsala, men känner att klubben har tagit steg i fel riktning.