Under nio onsdagskvällar bjuder Nässjös hembygdsföreningen på sång och dans i hembygdsparken. Just den här kvällen var det dags för trion Rallarna att ställa sig på scenen. Innan de klev på stod förbandet Puls för musiken. Det Nässjöbördiga bandet bestående utav Daniel Undfors, Gabriel Lundegård och Isak Nir, har spelat här tidigare i sommar och stortrivs på hembygdsparkens scen.

– Publiken, omgivningen och stämningen är fantastisk. Vi har redan fått en liten fanclub här i parken, berättar killarna.

Drar storpublik

Efter Puls var det dags för Rallarna att kliva på scenen. Redan när de börjar sjunga de inledande raderna av Calle Schewens vals till tonerna av gitarr och dragspel, är det svårt för publiken att sitta stilla och inte sjunga med.

Christer Sjöstrand och Michaela Plath sitter i publiken tillsammans med hunden Nalle. Det är inte första onsdagskvällen de är här.

– Vi har varit här nästan varje onsdag. Det bästa är att få se så mycket folk samlade på samma ställe, förkunnar de.

Några som däremot gör sin första onsdagskväll i hembygdsparken är systrarna Alma och Vilma Ljungström som är där för att kolla på när deras farfar spelar.

– Det ska bli kul att se när han spelar, börjar Alma.

– För han är bäst i hela världen, fyller Vilma i.