En ensam man ska ha dykt vid 06-tiden ha tvingat till sig kontanter. Han dök upp i samband med att butiken öppnade. När en kvinna som jobbar i butiken var utanför entrén dök mannen, som var maskerad, upp och hotade henne med någon form av tillhygge, uppger polisen.

Rånaren lade pengarna i en påse och försvann sedan från platsen.

– Jag vet inte om han har lämnat till fots eller i fordon, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisregion öst.

Polis kom till platsen efter att överfallslarmet utlösts. Platsen spärrades av och polisen arbetade med ärendet under tisdagen, bland annat knackade man dörr i området.

Ännu finns ingen gripen men polisen gick under förmiddagen ut med ett signalement och eftersökte hjälp från allmänheten: ”Den som befann sig vid Stationsplan eller i närheten av Tranås station strax före och strax efter klockan 06 i morse, och kan ha sett något eller någon som kan vara intressant för utredningen, bör ringa polisen på 114 14”, skriver polisen på sin hemsida.

Här är polisens signalementet på rånaren: Han hade smal kroppsbyggnad, svart rånarluva, svart tröja (som eventuellt hade en luva), mörka byxor, något över normallängd. Vid rånet höll han en påse i ena handen och ett tillhygge i den andra. Mannen talade svenska.

Pressbyrån vid stationen i Tranås utsattes på tisdagsmorgonen för ett rån.
Foto: Jakob Hedberg

Polisen uppger att kvinnan som jobbade i butiken inte skadades fysiskt, men hon blev chockad.

Det är inte första gången som Pressbyrån i Tranås utsatts för rån. I mars förra året hände samma sak då en ensam gärningsman hotade personalen med tillhygge. Mannen dömdes till sluten ungdomsvård och utvisning.

Annons

Pressbyrån i Tranås har bytt ägare flera gånger under de senaste åren. För mindre än två veckor sedan kunde tidningen presentera den nya ägaren som öppnade butiken i sin regi för en dryg vecka sedan.

FOTNOT: Texten uppdateras