Eksjö var det klart bättre laget i matchen mot Sävsjö men mötte en i det närmaste omutligt målvakt i Isaac Lindahl.

MATCHFAKTA

IF Eksjö Fotboll–Sävsjö FF 2–0 (0–0)

Mål, Eksjö: Adam Sixtensson, Rasmus Anderss..

MATCHFAKTA

IF Eksjö Fotboll–Sävsjö FF 2–0 (0–0)

Mål, Eksjö: Adam Sixtensson, Rasmus Andersson.

Publik: Cirka 100.

Men med bara några minuter kvar att spela gjorde Rasmus Andersson entré på planen – och två bolltillslag senare hade han stängt matchen med sitt 2–0-mål.

– Jag får väl fortsätta göra sådana här inhopp, säger han efter matchen.

Han hade egentligen inte tänkt spela fotboll den här säsongen. Men när klubben nyligen kallade svarade han.

Sina första minuter gjorde han när höstsäsongen inleddes med förlust mot Malmbäck (3–4) senast och inför succéinhoppet mot Sävsjö har han bara gjort två riktiga träningar med laget.

Annons

– Det var en skön seger idag med tanke på att vi förlorade mot Malmbäck senast. Vi skulle väl ha gjort lite fler mål idag, säger han.

I och med segern klättrar Eksjö upp på kvalplats i tabellen igen.

Rättvist men turligt

Eksjös seger var fullt rättvis även om första halvlek var jämn. Men efter pausen handlade det mesta om hemmalaget som dock hade en hel del tur vid matchens första mål.

En Sävsjöspelare täckte ett skott som gick över målvakten i en båge. Bollen studsade i stolpen och hamnade perfekt framför fötterna på Adam Isaksson som enkelt kunde skicka bollen i mål.

Att det sedan öppnades för fler målchanser för Eksjö var fullt naturligt när Sävsjö försökte flytta fram sina positioner.

– Vi måste jaga poäng och chansar lite. Men det är bara gratulera Eksjö till en rättvis seger. De är ett topplag och vi är en bit efter, säger Sävsjös tränare Jimmy Nilsson som menar att det är viktigt att fortsätta på den utpekade stigen.

– Vi har en tanke med det här unga laget som kommer falla väl ut. Man måste ha tålamod i Sävsjö FF och slåss för att behålla de här unga spelarna. Jag är lite rädd för att jag inte får vara med och skörda frukten men jag är väldigt glad att jag får vara med och så.

I tabellen befinner sig Sävsjö strax ovanför negativa kvalstrecket. Men att börja titta bakåt tycker Sävsjötränaren inte det är läge för.

– Jag är den evige optimisten och vi ska uppåt. Om vi fortsätter tro på det vi gör kommer vi vinna på det i slutändan, om det sedan blir den här säsongen eller kanske nästa det får vi se. Men vi ska inte behöva kvala oss kvar eller åka ur den här serien, inte en chans.