Dagen inleddes med möte och sedan gemensam dansträning med alla ledare och kontaktpersoner för de olika dansgrupperna i Prästängshallens spegelsal.

– Vi kan konstatera att vi har rekordmånga grupper med i år samt att vi i år öppnat upp och tagit emot inbjudna dansare att medverka vid ett par nummer. Detta gör vi för att knyta nya kontakter, visa upp Eksjös dansutbud och ge inspiration till nya dansstilar, berättar Veronica Tiderman.

Bland annat har man med sig Alexandra Deva och danskollegor till henne som dansar 10-dans ("Let´s dance-danser") samt show/modern/jazz-dansare från Mjölby.

– Våra egna dansare bjuder som vanligt på en otrolig show med olika stilar. Just nu är modern dans väldigt populär, men street och jazz/show finns alltid med bland dansnumren. Några grupper kommer säkerligen också att överraska oss med nummer vi inte kunnat förutspå, fortsätter Tiderman.

Dansfesten arrangeras lördagen den 18 maj och precis som förra året kommer man att bjuda på tre föreställningar, en på tidig eftermiddag, en sen sen eftermiddag och en på kvällen.

– Vi hoppas på en stor härlig publik som vill dela denna dansfest med oss och bli både imponerade, roade och häpna över vilka underbara dansare vi har i lilla Eksjö, säger Tiderman.