Hösten för nyhetssajterna Smålands-Tidningen, Smålands-Dagblad, Vetlanda-Posten och Tranås Tidning har varit mycket bra. Jämfört med vecka 44 förra året har antalet besök på våra fyra digitala plattformar ökat markant, likaså antalet sidvisningar. Se hur mycket i faktarutan.

FAKTA: Så stor är ökningen

Så här stor har ökningen blivit på våra fyra nyhetssajter vecka 44 i år jämfört med förra..

FAKTA: Så stor är ökningen

Så här stor har ökningen blivit på våra fyra nyhetssajter vecka 44 i år jämfört med förra året.

Besök Sidvisningar

TrT + 73 procent + 120 procent

SMT + 146 procent + 184 procent

SMD + 342 procent + 493 procent

VP + 125 procent + 165 procent

— Under förra veckan var det vilt slagsmål på isen, ett vackert porträtt på en mamma i sorg och en passagerare som gick bärsärk på ett tåg, bara för att nämna några texter som gick bra på sajterna och i apparna. I dessa plattformar kan vi dessutom erbjuda extramaterial som livesändningr och TV-klipp, säger Karin Björserud, nyhetschef för SMT-gruppen.

Flera plattformar

Annons

Det finns flera olika vägar att gå för att kunna läsa de nyheter vi lägger ut.

— Våra läsare har lättare att hitta oss nu när vi syns på flera plattformar, i appen och på sajten. Många hittar in till oss via sociala medier såsom Facebook eller Twitter men allt fler har anammat appen och det tycker vi är jätteroligt. När läsarna ändrar sina nyhetsvanor måste vi följa med och finnas där läsarna finns, säger Björserud.

"Ett lysande jobb"

Smålands-Tidningen, Smålands-Dagblad, Vetlanda-Posten och Tranås Tidning ingår i Hallpressen som nu har haft sex raka veckor med rekordtrafik.

FAKTA: Så laddar du ner appen

• Att ladda ner appen är enkelt. Sök på tidningens namn i app-store om du har en Iphone eller..

FAKTA: Så laddar du ner appen

• Att ladda ner appen är enkelt. Sök på tidningens namn i app-store om du har en Iphone eller Ipad, eller i Google Play om du har Android. Tryck på installera. Sen är det klart!

• Är du prenumerant har du dessutom tillgång till e-tidningen i samma app. Har du inte inloggningsuppgifter behöver du först skaffa det genom att aktivera ett Plusklubben-konto.

— Vi jobbar hårt för att göra relevant journalistik men också för att nå ut med nyheterna till läsarna oavsett om det är på sajt, i app, via sociala medier eller i print, säger Herman Nikolic, redaktionell chef på Hallpressen och fortsätter:

— Just nu gör redaktionerna ett lysande jobb i de digitala kanalerna och särskilt apparna sticker ut som en riktigt bra nyhetstjänst för den lokala publiken.