Det är Lennings traditionella maskinauktion som äger rum. De senaste 15 åren har Eksjö varit platsen för aktiviteten, men nu blir det alltså i Aneby.

— Lövsta industriområde är jättebra. Här finns gott om plats och så är det inhägnat, säger Bo Lennings.

Det är han som äger och driver Lennings Maskin AB, tillsammans med sönerna Johan och Fredrik Lennings. Den huvudsakliga verksamheten består av fastighetsförmedling men en gång om året satsar företaget på en inlämningsauktion.

Annons

I år blir den rekordstor med över 500 utrop och ett 90-tal säljare. Det gör den till en av de större i sitt slag. Lennings har till och med fått säga nej till cirka 150 utrop.

— Många har gått över till nätauktioner, men när man säljer live kan köparen se och känna på varan samt eventuellt provköra den. Det uppskattas.

Högt tempo

Maskiner, traktorer, lantbruksredskap, verktyg och mycket annat ska säljas i Aneby på lördag. Bo Lennings, som håller i klubban, utlovar ett högt tempo.

— Det blir 100 utrop i timmen, så det gäller för både mig och köparna att vara på hugget.

Han kommer att ha hjälp av ett tiotal personer, bland dem de båda sönerna.

Naturligtvis har en hel del förberedelser krävts. Under tre dagar den här veckan har objekten lämnats in på auktionsområdet. Säljarna kommer från ett stort geografiskt område. Det gör även köparna, till exempel från Estland, Lettland och Polen.

— Vi har även uppköpare från Norge.

Cirka 2 000 besökare väntas till maskinauktionen. Enligt Bo Lennings är de flesta spekulanter på objekten.

— Men det finns också de som åker hit för samvarons skull, säger han.