Hon fyller 17 år i år och studerar på teknikprogrammet på Brinell. Sex dagar i veckan ägnar hon sig åt träningen och det har gett resultat. Hon tillhör de fyra bästa i klubben. Men Jennifer har varit skadad den senaste tiden. Men nu är det DM på hemmaplan och då gäller det. Jennifer är taggad.

— Jag kommer att göra hopp som jag är ganska säker på, säger hon en timme innan söndagens fria åk.

Det gick bra under lördagens korta program.

— Jag slog poängrekord igår, säger hon och ler.

Det innebar att hon hamnade på en fjärdeplats i juniorklassen, men egentligen är det en tredjeplats om man plockar bort tjejen som inte deltar i själva DM-tävlingen. Helgens tävling är nämligen en öppentävling så att åkare också utanför Östra Götaland får delta.

Hon är nervös inför söndagens fria åkning, just för att det är på hemmaplan.

Annons

— Men det är bra att vara lite nervös, säger hon innan hon går iväg för att värma upp.

Jennifer och Jennie Storm är de bästa junioråkarna i klubben. I toppskiktet bland seniorerna finns Emelie Ström och Fanny Terpland.

Tränare är Martin Landl som tränat konståkare i Nässjöklubben i 31 år. Han berättar att reglerna inom konståkning ändrats.

— Man får poäng för allt man gör, från enkla steg till piruetter. Domarna tittar på helheten och det är mer rättvist, menar han.

Martin Landl hade önskat att hallen varit full av publik en sådan här helg när det anordnas DM i konståkning på hemmaplan.

— Tyvärr finns inte riktigt det intresset, men det är lika på andra ställen, säger Martin Landl som pendlat från Linköping till Nässjö i alla år.

Hur går det då för Jennifer? Jo, hon gör i stort sett en felfri åkning till tonerna av Phantom of the Opera. Hon är riktigt trött när hon kliver av isen och ser nöjd ut. Leende tar hon emot juryns poängsiffror. Hon slutar trea i DM.

Även Fanny Terpland från NSKK tar brons under detta DM.