Det är mellan Traneryd och Tranås Södra på väg 32 som arbetet kommer att pågå mellan den 17 och 30 maj. Trafiken kommer istället att ledas om på mindre småvägar.

Detta gör att räddningstjänsten kommer att få köra alternativa vägar till orterna Gripenberg, Linderås och Adelöv.

– För ambulansen och de små räddningsfordonen är det ingen större skillnad eftersom de kan passera vägarbetet med sina små fordon. Räddningstjänst kommer att få en något längre inställningstid på larm i Gripenberg, Linderås och Adelöv, säger Bertil Fång, räddningschef i Tranås kommun, i ett pressmeddelande.

Kommer få hjälp

Räddningstjänsten i Tranås meddelar i ett pressmeddelandet att man är förberedda på avstängningen. Vid ett larm från något av de tre orterna kommer man enligt plan ta hjälp från räddningstjänst i Aneby och Gränna.

För att säkra upp en snabb räddningsinsats kommer räddningstjänst i Aneby och Gränna att larmas på samtliga larm, samt att de åker på det första larmet.

– Räddningstjänsten i Tranås kommer också att rycka ut, men det kommer att ta mellan 5-6 minuter längre tid innan vi är på plats, säger Bertil Fång.

Annons

Även kollektivtrafiken kommer att påverkas av avstängningen med längre färdtider samt att busshållplatser kommer att dras in, något som tidningen tidigare har skrivit om.

Läs mer: Osäkerhet kring bussturer

Läs mer: Stängning av väg 32 - se kartan för omledningsvägarna