Från polisens håll kan de berätta att tolv personer omhändertogs för lob, lagen om omhändertagande av berusade personer, natten till lördag samt tolv personer natten till söndag. De hade inte fått in några rapporter om misshandel.

— Sexuella ofredande har förekommit men jag har ännu inga uppgifter om hur många, säger Ola Svensson, vid Polisen i Eksjö.

Inför stadsfesten berättar Fredrik "Nizze" Nilsson, ordförande i föreningen Fiesta Eksjö, att allt fungerade bra.

— Vi skojade på onsdagen om att eftersom det kändes så bra borde det snart dyka upp några problem, men det gjorde det inte. Det största problemet vi hade var att toalettvagnen läckte vatten. Annars tuffade det på bra med artisterna och spelschemat, säger han.

Fanns trygghetsnummer

Under fredagskvällen fick de meddela att gruppen JLC inte kunde dyka på för sin spelning på lördagen. De ersattes av artisten General Knas.

— Det är sådant som händer men vi lyckades lösa det. Det är inte alltid man hittar någon ersättare men nu gjorde vi det. Det var en och annan som blev besviken, jag skulle ha blivit förvånad annars, säger han.

Under festivalen fanns det ett trygghetsnummer som besökare kunde ringa om de kände sig otrygga inne på området.

Annons

— Under fredagen var det ingen som ringde och vad jag har hört var det ingen som ringde under lördagen heller. Men jag såg att det var flera som tog bild på nummerskyltarna, så man hade med sig numret om det skulle vara något.

"En kaosspelning"

Hur biljettförsäljningen har gått går inte att säga nu men i slutet av veckan hoppas Fredrik Nilsson kunna ge preliminära siffror.

— Det blir summor som kan jämföras med förra året. Det var lite färre på fredagen och fler på lördagen, säger han.

Var det någon artist som drog oväntat mycket publik?

— Det var några stycken som jag reagerade på. Magnus Uggla såklart. Jag var lite osäker på Lill Lindfors, man ska sätta artisterna på en lagom stor scen. Ibland upplever besökarna att man har satt artisten på fel scen.

— Jumper var en kaosspelning. Det var knappt att folk kom fram. Det ska vara nära, svettigt och en snackis. Att det blev så mycket folk var en överraskning. Docenterna fyllde Museigården, det var en glädjefylld och positivt spelning.

Steve 'n' Seagulls som i år spelade på Stora torget var inte Fredrik övertygad om skulle fylla torget. Han säger att det var en positiv överraskning att så många dök upp.

— Generellt lockade Åbron mer än någonsin. Även Björn Ranelid var välbesökt och vi har fått mycket positiv feedback.

Kommer gå med vinst

Om ett par veckor ska styrelsen ha möte och där kommer de gå igenom vad de behöver jobba med framöver. Hur det kommer gå budgetmässigt är Fredrik Nilsson övertygad om att det blir ett positivt resultat.

— Vi kommer att gå med vinst. Det är ingen tvekan om det, säger han.

Fredrik Nilsson meddelar även att han kommer avgå som ordförande vid kommande årsmöte.