Bortalaget tog tag i taktpinnen från start och var hetare än hemmalaget, och kanske hetast utav alla på Njudungsvallen den här ljumma vårkvällen var Adam Öksüz. Två spelmål och ett straffmål var den kvicke spelarens facit i den första halvleken.

MATCHFAKTA

IFK Stockaryd/Rörviks IF–Hvetlanda Gif 2–5 (1–3)

Mål, S/R: Muhammad Nour Owhaib, Jo..

MATCHFAKTA

IFK Stockaryd/Rörviks IF–Hvetlanda Gif 2–5 (1–3)

Mål, S/R: Muhammad Nour Owhaib, Johan Andersson (straff)

Hvetlanda Gif: Adam Öksüz 4, Haris Kadiric

Publik: 50

Annons

– Vi spelar väldigt bra stundtals och äger matchen i stora delar av matchen. De kommer upp i andra halvlek och vi blir lite för defensiva och de får två mål där. Att vi vinner på bortaplan och på naturgräs ikväll visar på stabilitet eftersom vi oftast spelar på konstgärs, säger Adam Öksüz som för första gången på den här nivån står för fyra mål framåt.

– Det var väldigt roligt faktiskt att få göra fyra mål ikväll! Vi ska vara på den övre halvan av tabellen den här säsongen har vi sagt.

IFK Stockaryd/Rörviks IF är laget som är piggast i inledningen av den andra halvleken. Två rätt så snabba mål gör att laget har häng på Hvetlanda. Lägg där till ett par farliga frisparkar som kunde ha resulterat i något mer mål framåt. Det var en bitter lagkapten i hemmalaget som mötte tidningens reporter efter matchen. En lagkapten som gjorde 2-3 målet på straff.

– Det var en sur förlust. Vi får två mål på dem och det känns som vi kommer ner på dem och skapar lite chanser. Sedan tappar vi sådana skitmål bakåt igen. Vi är helt enkelt inte med där bakåt just nu, säger lagkaptenen Johan Andersson som menar att det ändå var ett steg framåt i den här matchen jämfört med hur det har sett ut i de inledande matcherna i serien.

Sett till 90 minuter så var det en rättvis seger för Hvetlanda Gif.