Han står på en landsväg vid två grindstolpar och under den fem minuter långa inspelningen är han allmänt hotfull mot personen som filmar honom med en mobiltelefon.

Det är en man och en kvinna bosatta strax utanför Norra Sandsjö som är utsatta för Lennart Forsbergs trakasserier. Enligt paret har det pågått under flera år.

På filmen säger han saker som: ”När jag träffar dig offentligt så kommer jag låna en högtalare och där kommer jag tala om för alla grannar, vilket jag redan har gjort, att du är ett fyllo, att du är våldsverkare, att du är anmäld för rattfylla, att du är anmäld för att ha hotat mig med traktorn.”

På filmen gör Lennart Forsberg klart att han tänker fortsätta förfölja dem. Han säger: ”Jag kommer imorgon, i övermorgon, jag kommer alla dagar på året.”

Han kränker mannen för hans tidigare arbetsuppgifter på filmklippet. Sen skriker Forsberg: ”Gå in fyllot, gå in snälla fyllot, gå in!”

Har förtroendeuppdrag

Annons

Lennart Forsberg har flera politiska förtroendeuppdrag för Sverigedemokraterna. Han är ledamot i Nässjös kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Han representerar partiet i parlamentariska nämnden.

I filmen kan man se hur Lennart Forsberg bryter av en större pinne och slänger framför deras ingång. I ett annat tv-klipp visas hur han kastar apelsinskal vid deras infart och uttalar samtidigt nya hot: ”Du vågar inte visa dig ute ditt jävla fyllo.”

Han upprepar vad han säger lite längre fram i klippet.

Blir inte trodda

Det drabbade paret vill inte bli intervjuat om Forsbergs beteende. Men de säger, att när de försökt förklara hur han agerar, har folk tvivlat på vad de säger.

Till slut fick de nog och beslutade sig för att filma Lennart Forsberg med mobiltelefonen när han gång på gång, minst ett par gånger i veckan, står vid deras ingång till huset. Klippet lade de ut på Youtube och det har redan setts av flera personer som bor i bygden.

Paret bor inte särskilt nära Lennart Forsberg även om man på landsbygden betraktar sig som grannar när avstånden är några kilometer mellan husen.

Varför har ni inte polisanmält honom?

Mannen svarar att de har övervägt att göra det, men tvekar då de inte vet vilka konsekvenser det kan få. De befarar att Forsberg bara blir värre.

Blivit fix idé

På filmklippet får man intrycket av att det finns någon bakomliggande orsak till att Lennart Forsberg söker upp dem. Men så är det inte enligt paret. De anser sig ha blivit måltavla för en person som inte kan kontrollera sitt beteende. De menar att de har blivit ”en fix idé” för Forsberg.

Han är inte våldsam säger de, men verbalt kränkande och de upplever att han söker konflikt. Vid några tillfällen har Lennart Forsberg polisanmält mannen, som dock menar att det aldrig har blivit något egentligt polisärende när polisen ringt upp honom för att höra hans version.