Det var vid 23.54 som polisen larmades till Råslätt i Jönköping efter att flera personer hört skottlossningen. Flera polispatruller ryckte ut till platsen.

– Jag är en av dem som ringde polisen, men jag har inte sett något annat än alla poliser. Det verkar dock som om det hänt precis utanför grannporten där jag bor, berättar ett vittne till Jnytt.

– Det är för mig lite oklart exakt var skottlossningen har skett. Jag har lite olika uppgifter, men enligt vissa uppgifter ska det hela ha skett vid en rondell nära Råslätt centrum. Andra uppgifter pekar på att det är i centrala Råslätt som skottlossningen har skett och det verkar ha skett utomhus, berättar Monica Bergström, polisens presstalesperson, och förklarar att det lätt kan bli rörigt i inledningsskedet när det handlar om stora ärenden och där det kommer in uppgifter från olika personer.

Enligt vittnesuppgifter till Jnytt ska skottlossningen ha skett på Havsörnsgatan på Råslätt.

Blev misshandlad

När polis kommer till platsen under natten visade det sig att en person, en man i 35-årsåldern, var skadad. Mannen hade utsatts för misshandel med någon form av tillhygge och var skottskadad och fördes till sjukhus med ambulans. Enligt uppgift är mannens skador inte livshotande.

– Jag kan inte säga något om skadeläget, mer än att de inte verkar vara livshotande. Jag vet inte hur misshandlad den här personen var eller om det handlar om en eller flera gärningspersoner, säger Monica Bergström.

Annons

Avspärrningarna hävda

Polisen har under natten och morgonen utfört en teknisk undersökning på platsen. Ärendet rubriceras i nuläget som försök till grovt rån.

– Teknikerna har lämnat platsen och åkt därifrån. Inga polisavspärrningar finns kvar på platsen. De togs bort någon gång efter klockan ett natten till lördagen. Vi har knackat dörr i området och rörde oss då i ett ganska stort område, berättar Monica Bergström.

Hon förklarar att polisen nu försöker skaffa sig en så bra bild som möjligt av vad som har hänt på platsen. De inväntar också analys av den tekniska undersökningen. Förhör av personer som blivit vittne till skottlossningen kommer också att ske.

Oklart vad som hänt

– Det är ännu väldigt tidigt i utredningen och vi jobbar ganska brett. Enligt uppgifter som jag fick till mig vid lunchtid så ska ingen person vara frihetsberövad. Det verkar som att personen eller personerna som utförde rånförsöket försvann från platsen under natten. Brottet är rubricerat som rånförsök eftersom vi inte vet om gärningspersonen eller gärningspersonerna fick med sig något, förklarar Monica Bergström.

Hon förklarar att det handlar om ett personrån, men det är oklart vad som gjort att skottlossning uppstått.

– Jag vet inte om personen som blev skjuten gjort någon form av motstånd eller vad som har hänt, säger hon.

Det förekommer uppgifter om att skett tre snabba skott. Kan du kommentera det?

– Nej, det är ingen uppgift jag har klart för mig. Vi fortsätter nu att höra vittnen och utreder detta på alla möjliga sätt, säger Monica Bergström.

Vet du mer? Har du bilder? Mejla Jnytt!

Se Eva Svenssons läsarfilm från polisens jakt efter rånarna.