Utredningen av männens brottsliga verksamhet i augusti och september är nu klar. De åtalas för sex fall av stöld i Sommen, Eksjö, Skullaryd och Aneby.

Männen, en från Eksjö, en från Söderköping, har brutit sig in i lokaler som tillhört såväl caféägare som idrottklubbar och stulit allt från matvaror och diesel till verktyg och tofflor (!) till ett värde av runt 40 000 kronor.

Vid några tillfällen har de återvänt till samma ställe för förnyade stölder.

SMK Eksjö fick påhälsning av duon i sina lokaler inte mindre än fyra gånger inom loppet av tre veckor.

Deras framfart har medfört kostnader på 50 800 kronor för den ideella idrottsföreningen. Främst rör SMK:s utgifter skador som det återkommande inbrotten medfört - totalt 46 000 kronor.

Det var för övrigt just vid Eksjöklubbens anläggning Stopté som polisen satte stopp för männens pågående stöldturné.

Efter ett nattligt tips skickades en patrull till crossbanan och mötte där en en ung man som hade en stulen mc med sig i sitt fordon.

Mannen greps och togs in för förhör. Det ledde till ytterligare ett gripande, samt husrannsakan på två adresser, där mängder av stöldgods hittades.

En cafébyggnad i Aneby tillhör målen för männens brottliga aktiviteter.

Vid två olika tillfällen har de tagit sig in i lokalerna och stulit mat, kontanter, solglasögon samt 25 serveringsbrickor till ett värde av 12 195 kronor.

Annons

Caféägarens kostnader för att åtgärda skadorna vid inbrotten uppgår till ett lika stort belopp och det enskilda anspråket på männen uppgår till 24 195 kronor vad det gäller den åtalspunkten.