Smålands-Tidningen

Annons

SFI-satsning för föräldralediga kan bli verklighet i Eksjö

SFI-satsning för föräldralediga kan bli verklighet i Eksjö

Nyanlända kvinnor som är föräldralediga i långa perioder tappar ofta kontakten med det svenska språket. Därför kan särskilda insatser komma att riktas till dem för att underhålla kunskaperna tills de kan återuppta sina SFI-studier.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Klart med nytt gymnasieprogram i Eksjö: "Äntligen kan jag säga, nu kör vi"

Nu är det klart att Eksjö gymnasium får ett nytt gymnasieprogram till läsåret 2019/2020. Det är bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning på husbyggnad. Industritekniska programmet kommer däremot inte att vara kvar i programutbudet.

Klasskamrater kämpar för utvisningshotade Maria Angelica

Efter 13 år i Sverige hotas Maria Angelica Sergeeva av utvisning. Nu sluter hennes klasskamrater på Brinellgymnasiet upp i ett försök att rädda henne kvar.

Grov misshandel utomhus i Tranås

På söndagskvällen spärrade polisen av ett område i Diplomatstaden i Tranås efter att en man blivit grovt misshandlad av flera gärningsmän. Enligt polisen kan mannen ha blivit slagen med ett pistolliknande föremål.

Nu har Vreeswijk hittat julkänslan – ”Pappa var ointresserad av julen”

Som barn betydde julen ingenting. Som vuxen har Jack Vreeswijk dock funnit kärleken till högtiden hans far var ointresserad av, inte minst tack vare sitt eget föräldraskap.

Definitivt nej till förslag

Det blir inget nytt seniorboende i Hjältevad, och inte heller någon åtgärd av trafiksituationen vid Ränneborg, i närtid. Det beslutade politikerna definitivt i veckan.

Här jobbar paketdeckarna

I december ska över en halv miljon paket om dagen skickas härs och tvärs i landet genom Post Nords försorg. Av dem hamnar ungefär 0,1 promille hos Patrik Lindblad och hans kolleger på Torsvik i Jönköping. Hos paketdetektiverna som de halvt på skämt halvt på allvar kallas.

Julstämning i Värne

Julstämningen tränger in överallt nu, så också i Värne där Allianskyrkan under lördagen stod värd för välbesökta konserter med välgörenhet och välvilja i fokus.

TV: Hårda tag i hockeyfyran – ”Det är goa gubbar och gott häng”

Eksjö HC tog hem segern mot Katrineholm och avslutade med lite brottningsmatcher.
– Det blir lite så i stundens hetta, säger tvåmålsskytten Viktor Westberg.
Artikel 2 av 9
Klart med nytt gymnasieprogram i Eksjö: "Äntligen kan jag säga, nu kör vi"
Tillbaka till startsidan