Tanken fanns att göra något liknande när nu Rolling Stones är tillbaka i Stockholm.

Men Ronnie Woods insjuknande i cancer i våras satte stopp för planerna.

Det var under en rutinkontroll han fick beskedet att han hade drabbats av lungcancer.

— Det var en vecka när allt balanserade mellan liv och död, det kunde ha varit slutet och dags för mig att ta farväl, sade han till tidningen Daily Mail.

Operationen gick bra och Ronnie Wood är i dag friskförklarad.

Annons

— Jag mår bra nu, de hittade min tumör i tid, men jag måste gå på kontroller var tredje månad, berättade han.

Fick avbryta planerna

— Eftersom han blev sjuk har inte kunnat måla så mycket. Vi har därför inte material nog för att kunna arrangera en utställning, säger Leif och Marcus, som annars hade långt gångna planer på en utställning med Ronnie Wood, 70 år, i anslutning till konserten i Stockholm.

Nu har inte Nässjögalleristerna blivit helt utan material.

— Nej, i kompensation för att utställningen blev inställd har vi fått köpa en del från Ronnie Woods privata samling. Det handlar om speciella tryck på duk, som sedan länge är slutsålda. Vi har också några nya oljemålningar av Ronnie Wood.

Wood-utställning i London

Planer finns på att Leif och Marcus ska åka till London och där genomföra en utställning till våren.

— Ja, sådana planer finns och det är Ronnie Wood själv som har föreslagit det, säger Marcus. Vi får se om det kan bli av nästa år. Vi ska eventuellt resa till England senare i höst och göra ett besök i Ronnies nya ateljé i ett hus utanför London.

Leif och Marcus Holmer är förstås på plats i Stockholm under konserten.

— Vi räknar inte med att kunna träffa Ronnie Wood den här gången. Möjligen, om vi har tur, kan Keith Richards eller Mick Jagger dyka upp på en tillställning med den amerikanske fotografen Ed Finell som vi ska besöka. Han har fotograferat Rolling Stones mycket genom åren, bor numera i Stockholm, där han visar upp sina bilder av gruppen. Han känner Keith Richards väl, sade Marcus Holmer.