De började repa i augusti, och med bara mindre än en vecka till premiär börjar nervositeten sakta krypa sig på.

— Nu börjar det kännas. Det är lite nervigt, säger Elin Kovisto från Aneby som spelar en svart dansare i musikalen Hairspray.

Men hennes medspelare, Martin Holmström, menar att hans nervositet inte riktigt väckts än, men att han vet att den kommer till premiären. Martin Holmström spelar Edna Turnblad, Tracys mamma.…

— Det är en rolig rolla att göra. Hon är en ganska storvuxen kvinna som älskar mat och har ett eget tvätteri i Baltimore, berättar han.

Att det är en man som gör rollen som Tracys mamma säger Martin Holmström inte är något ovanligt.

Annons

— Det har alltid varit så, men jag har inte fått någon bra förklaring på det. Om det ska vara en grovröstad kvinna kanske? Hon är en ganska rolig kvinna i sig.

— Det är alltid en utmaning att spela kvinna det är något helt annat än vad man är van vid.

En dröm

Martin Holmströms dotter Elsa Holmström från Aneby är också med i musikalen. Liksom Elin Kovisto tycker Elsa Holmström om att dansa och har medverkat i Teatertolvan som dansare innan. Men för Elin Kovisto är det första gången.

— Jag blev rekommenderad av min bästa väns klasskompis, Hon sett mig vara med i en dansuppvisning och tipsade om audition. Sedan älskar jag musikaler och har alltid velat vara med i en stor show, säger hon.

— Musikaler innehåller något mer än bara dans, det är mycket energi och att uttrycka energi på scenen och förmedla en historia. Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse för min del.

Hela Höglandet

Marin Holmström betonar glädjen av att vara många medverkande i en musikal och berättar att det är människor med från hela Höglandet.

— Det är roligt att det är så mycket folk från olika orter: Aneby, Tranås, Vetlanda, Stockholm, Jönköping, Nässjö, Huskvarna, Sävsjö! Man får en otrolig gemenskap i en sådan här ensemble med folk från 10 år och uppåt.

Hairspray har premiär den 10 november.