Om två veckor är det dags för seriepremiär i Elitserien för Skirö AIK. Då kommer förra säsongens finallag Skutskär på besök i Hydro Arena. Ett Skutskär som så sent som den gångna helgen tog sig till final i World Cup och visar på bra form inför seriestarten.

Bra form visar faktiskt även Skirö AIK som inledde säsongen allt annat än bra. 2–31 hade laget i målskillnad på sina två första matcher för säsongen när Villa/Lidköping och Västerås vann i Svenska Cupen. Sedan dess har laget dock blivit starkare och starkare.

Svenska Cupen avslutades med seger över KS Bandy och när World Cup avgjordes i helgen visade laget att det finns en hel del kvalitet. Tre poäng på de inledande två matcherna via seger mot KS Bandy och oavgjort mot Sandviken visade att laget tagit steg framåt sedan Svenska Cupen. Två förluster mot Record Irkutsk och Villa/Lidköping gjorde att Skirö fick spela placeringsmatch för att bli sjua av tio lag. Den matchen vann laget med hela 6–0 mot ryska Sibscana Irkutsk efter att Amanda Ramborgh gjorde tre av målen.

Nu väntar alltså två veckor innan Elitserien drar igång med en tuff match direkt.