IFK Stockaryd/Rörviks IF besökte Tranås på fredagskvällen med ännu ingen seger i serien. Skulle den komma ikväll? Hemmalaget Tranås FF som rivstartade serien med två segrar hade inför matchen två raka förluster.

MATCHFAKTA

Tranås FF-IFK Stockaryd/Rörviks IF 2-1 (1-0)

Mål, Tranås FF: Kalle Erlandsson, Bashar H..

MATCHFAKTA

Tranås FF-IFK Stockaryd/Rörviks IF 2-1 (1-0)

Mål, Tranås FF: Kalle Erlandsson, Bashar Hameed

Mål, IFK S/RIF: Slobodan Stosic

Publik: Cirka 50

TFF startar matchen i ett högt passningstempo på konstgräset och bortalaget är hela tiden något efter sin motståndare.

1-0 kom genom lagkaptenen Kalle Erlandsson efter att IFK Stockaryd/Rörviks IF inte lyckats rensa bollen efter en hörna. 1-0 var i underkant efter den första halvleken. Bortalaget hade sin bästa och enda målchans i slutet av halvleken efter en frispark.

– Vi skulle ha avgjort matchen lite tidigare. I den första halvleken hade vi jättemånga chanser. Men bollen ville inte in. Vi skulle ha utnyttjat våra lägen bättre och dödat matchen. I andra halvlek kommer de upp bättre och vi blir lite stressade. Viktigast var tre poäng till slut i alla fall, säger forwarden Bashar Hameed i TFF.

Bashar gjorde totalt 16 mål förra säsongen i serien och hade inför fredagens drabbning inte hittat nätet någon gång under serien. Nu klev han fram och avgjorde med en toutch efter ett skott från en lagkamrat i den andra halvleken. …

Hur känns det att kliva fram och avgöra?

Annons

– Det känns riktigt bra. Jag är jätteglad. Det var tre viktiga poäng vi fick ikväll.

Du var skyttekung förra året och gör nu första målet för säsongen. Har det varit en press för dig att fortsätta leverera mål den här säsongen också?

Det har varit tufft. Som forward har du press att du ska göra mål. Jag har skapat många målchanser men bollen vill inte in. Men någon gång ska det lossna. Då hoppas jag att det lossnar rejält. Jätteskönt att få göra första målet för säsongen ikväll.

Är det i toppen ni kommer att vara när serien summeras?

– Ja, top2 vill vi komma. Men då får vi inte förlora så många fler matcher.

IFK Stockaryd/Rörviks IF lyfte upp sitt spel i den andra halvleken och har ett par målchanser att kunna göra fler mål på. Målvakten Daniel Haglind i TFF står för några viktiga räddningar för hemmalaget.

IFK Stockaryd/Rörviks IF får fortsätta att vänta på sin första seger för säsongen.

Plus i bortalaget får målskytten Slobodan Stosic och lagkaptenen Johan Andersson.