Kim Magnusson har tävlat i Nässjö förr men då varit utanför pallen. 2017 blev verkligen hans år. Det stod tidigt klart att segern skulle stå mellan honom och Lukas Eriksson.

– Det var ganska väntat att två från våra team skulle komma iväg och göra upp om det. Det blev jag och Lukas och då var det inte mycket att fundera på utan det vara bara köra på.

Det hela avslutades med en spurt där inte mer än en meter kan ha skilt dem åt över mållinjen.

– Det var riktigt tight och vi vet sen innan att vi är jämna i spurten, säger Magnusson.

Hur la du upp taktiken, det var ju ändå klart tidigt att det skulle stå mellan er?

– Det handlade om att försöka vara lite smart och vänta ut honom. Med fem-tio minuter kvar började jag fundera på hur jag skulle göra för att vara före honom över mållinjen och det fungerade ju bra.

Annons

Det är knappast första gången just Kim Magnusson och Lukas Eriksson kamperar mot varandra. Men det brukar sällan avgöras på det här sättet.

– Vi känner varandra riktigt väl och ingen av oss brukar spurta så det var lite ovisst, säger segraren som nu siktar på att komma tillbaka och försvara titeln nästa år.

– Det är en jätterolig tävling med mycket publik och tighta spår som är utslagsgivande. Jag kommer gärna tillbaka nästa år, säger han.

Lika kul kväll blev det inte för Nässjösonen Robert Pölder, som numera tävlar för Linköpingsbaserade teamet CK Hymer.

Det blev en krasch tidigt i loppet som han repade sig ifrån. Värre gick det när han kraschade igen. Det blev ambulansfärd där det konstaterades ganska rejäla skador.

– Det är nyckelben, axel, revben och en intryck lunga. Som tur är har huvudet klarat sig, säger hans pappa Tony Pölder som var med på sjukhuset.

För Robert Pölder har ”hemmatävlingen” blivit någon slags oturstävling och detta var inte första gången han tvingades bryta Nässjös GP.

– Han vill nog väldigt gärna lyckas i Nässjö och det gör nog att han gått på lite för hårt, säger Tony Pölder.