Det var Eksjö SOK och SOK Aneby som höll i värdskapet för Smålandskavlen. Ett välordnat och proffsigt arrangemang som dessutom bjöd på mängder av bra orientering. Tävlingen, som avgjordes i terrängen kring Smedstorp på vägen ut mot Askeryd, höll hög klass.

IFK Göteborg vann herrarnas Världsklass klart före IFK Lidingö, med OK Ravinen på tredje plats.

– Det var en ny situation för mig att få springa sistasträckan för en så stor klubb som IFK Göteborg. Jag hade lite demoner i huvudet då det inte gick så bra vid en tävling för två veckor sedan, berättade Max Peter Bejmer.

– Men jag kom in i det bra och sedan var det bara att köra på, fortsatte han.

OK Tisaren vann en uppgörelse med IFK Lidingö och tog hem damernas Världsklass med fem sekunders marginal. IFK Göteborg slutade trea.

Annons

Tisarens vinnarlag bestod av Rebecka Nylin, Andrea Svensson, Lovisa Persson, Ellinor Tjernlund och Josefin Tjernlund.

Runt 1 500 orienterare var med och tävlade under helgen, och det fanns naturligtvis mängder av duktiga lokala förmågor av varierande ålder.

– Det var roligt. Vi är nöjda. Det var en bra bana. Vi sprang tillsammans, förklarade OK Bäverns Emil Karlsson och Melvin Hildersson som tävlade i HD12.

Det blev en 15:e plats för Bävern i den klassen.

Sol Tranås sprang in som fyra i herrar 55 år, och det var en klass som IKHP vann.

– Det gick bra. Jag sprang in på 34 minuter. Vi delade på oss och hade olika kontroller. Jag hängde ihop med en från Boxholm. De yngsta är 55 år och jag är 66, så det finns de som är bättre på att springa än vad jag är, menade Tranåslagets Lars–Åke Brengdahl.

Herrar 18 år vann Tullinge, före Växjö OK och Fossum. IKHP från Huskvarna tog hem damer 18 år före Tjeckien juniorteam och OK Orion/Emmaboda/Verda OK.

– Jag visste att jag hade tre minuter upp och jag fokuserade bara på mitt. Det gick vägen och jag har inte sett tjeckiskan i skogen, kommenterade Tova Olsson, som sprang sistasträckan för IKHP:s D18–lag.

Sammanlagt var det åtta olika klasser som genomfördes under helgen, med orientering både på natten och dagen. Men det fanns även möjlighet att testa på öppna motionsbanor.