Staketet runt hela området har kommit upp och de stora scenerna har rests. Utseendet på området blir ungefär som första året.

— Det blir fem scener och ett 30-tal artister, berättar festivalens pr-ansvarige Alexander Mörner.

Han är väldigt nöjd med årets artister och menar att det finns något för alla.

— Även om man inte hört talas om alla artisterna innan så tror jag att man både kommer känna igen vissa låtar och upptäcka ny musik man gillar.

Bra biljettförsäljning

Annons

Nu när festivaldagen närmar sig så har biljettförsäljningen dragit igång ordentligt.

— Det trillar in nu när programmet är helt klart och vi kan se vad det ska bli för väder, säger Alexander och fortsätter:

— Föreningarna gör ett superjobb med biljettförsäljningen, de är riktiga eldsjälar. Utan dem hade det inte blivit någon festival.

Han upplever att alla har varit väldigt tillmötesgående och de har fått låna möbler och utrustning av kommunen, privatpersoner och företag. Det är också många som är med och hjälper till på området, men fortfarande behövs fler som hjälper till på lördag.

Hög säkerhet

Alexander berättar att man i festivalledningen varit mycket lugnare i år.

— Det känns som att vi har bättre koll och vet hur vi ska lösa problem som uppstår. Och vi har tagit till oss av den kritik som framförts.

I år har de även stort fokus på säkerheten, detta med anledning av de många sexuella ofredanden som inträffat på festivaler och konserter i sommar.

— Vi har en mansjour med personer från brandkåren som kommer att gå runt och snacka med framför allt ungdomar, och vi har polis och väktare på plats och egna vakter vid scenerna. Vi går göra det vi kan för att våra besökare ska vara trygga, säger Alexander.