Annons

Snart försvinner busslinjen i Värne: ”Med kort varsel får vi plocka bort linjen”

Snart försvinner busslinjen i Värne: ”Med kort varsel får vi plocka bort linjen”

Busslinje 356 Värne-Eksjö försvinner efter den 23 december. Jönköpings länstrafik har inte råd att köra den. Mycket på grund av att den till störst del har barn- och ungdomar som passagerare. Eksjö kommun fick erbjudande om att köpa tjänsten av länstrafiken, men tackade i november nej.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Efter bussupproret i Värne: Många ville ha svar på sina frågor

Med bestämda steg klev Värnebor med omnejd in i hembygdsgården för att försöka få svar på sina frågor med anledning av att busslinje 356-Eksjö-Värne läggs ner. Under kvällen följde sedan en förhållande vis konstruktiv diskussion där representanter från Eksjö kommun och JLT fick redogöra för sina tankegångar bakom sina beslut och även svara på åhörarnas frågor.

Önskemål om vit gatsten kan avslås

Den som är uppmärksam har säkert sett att det finns flera olika markeringar i Stora torgets gatsten i Eksjö. I ett medborgarförslag framfördes önskemål om att vit gatsten skulle placeras ut på torget, för att visa hur torget såg ut innan branden 1856. Det visar sig att det redan finns gatsten som har liknande uppgift.

Debatt: Riksdagspolitiker - nu är det upp till er!

I dag skriver vi under våra avtal med Sverigeförhandlingen om höghastighetsjärnväg. I avtalen lovar vi att bidra till Sveriges framtid genom bostäder, stadsutveckling, trafikering och medfinansiering. Nu har vi gjort vad vi kan.

Skadad patient vill veta vem som är ansvarig

Mihailo Stefanovic vill veta vem som är ansvarig för de skador han ådrog sig vid trafikolyckan under transporten med lättvårdsambulansen. Men att få ett svar på den fråga är inte helt enkel.

Gymnasiechefen efter vapenbrottet: ”Vi ser allvarligt på det”

När elever upptäcktes med ett vapenlikande föremål på skolgården agerade ledningen på Eksjö gymnasium direkt.
— Vi ser allvarligt på det, naturligtvis, säger gymnasiechefen Anna Ullman, efter att tre elever greps av polis på onsdagen.

Stort pådrag efter villabrand – granne slog larm

Det började att brinna i entrén på en villa i Bodafors på torsdagsförmiddagen.
En granne slog larm efter en kraftig rökutveckling från fastigheten.

Här engagerar sig Höglandet i Musikhjälpen

Musikhjälpens årliga vecka är i full gång och pengar samlas in på många olika sätt runtom i landet. I artikeln listar vi olika engagemang som görs runtom på Höglandet.

Oasen granskas inte vidare

HVB-hemmet Oasen anmäldes till IVO, för bland annat dåligt bemötande mot barn. IVO har beslutat att inte granska det vidare, men att utvecklingsarbetet måste fortsätta.
Artikel 2 av 9
Efter bussupproret i Värne: Många ville ha svar på sina frågor
Tillbaka till startsidan