Therese Jigfjord, verksamhetsledare och operativ chef för Missing People Jönköping, har tappat räkningen. Hon vet inte längre hur många gånger de genomfört sök efter Sven ”Mille” Persson som var 61 år gammal när han försvann.

Ibland har de fått ställa in planerade sök för att uppslutningen uteblivit eller varit för dålig. Therese Jigfjord berättar att 1500 sms skickades ut inför senaste söket, men av de som slöt upp hade samtliga läst tidningen.

Söker med båt och undervattenskamera

På söndag förmiddag är det dags igen.

– Sonen har varit på mig flera gånger.

Strategin är något annorlunda där här gången.

– Dels har vi utrustat oss med undervattenkamera och båt, dels har vi en metalldetektor.

Med båtens hjälp planerar de att söka över dammen i Kvarntorp, den plats där Sven ”Mille” Persson senast observerades av två personer, oberoende av varandra. Metalldetektorn innebär ett litet hopp om att hitta Milles nyckelknippa.

Är det aktuellt med skallgång?

– Det beror på hur många som kommer, förklarar Therese Jigfjord.

Hoppet om att hitta Mille vid liv är sedan länge borta. I det här läget handlar det om att hitta spår som kan ge anhöriga ett avslut.

– Det är att hitta kläder i princip. Och kvarlevor.

Benfynd till analys

Sannolikheten är kroppen är intakt är liten med tanke på skogens djur.

– Har man legat i två år så ligger man troligtvis inte kvar.

Annons

En del benfynd har skickats in för analys, men har samtliga ben har varit från djur.

I början av juni döljer växtligheten mycket. Den ursprungliga planen var att söka tidigt i våras, men snön låg kvar länge. Sedan hände allt snabbt, med den värmebölja som kom. Däremellan fick andra mer akuta fall prioriteras.

Söndagens sökande utgår från speedwaybanan på Skogsvallen. För att vara med måste man vara 18 år. Det är inte nödvändigt att vara med under hela dagen, och det går även att ansluta sig senare under förutsättning att söket inte har blivit inställt.