Programmet är släppt och det är en hel del stora föreställningar planerade på Spira. Höstens stora föreställning är musikalen "On the town" som har stornamnen Rennie Mirro, Karl Dyall och Hanna von Spreti i huvudrollerna.

– On the Town har massor av fart och humor och genrens främsta artister är med på scen. Men den utmanar också invanda föreställningar kring könsroller och etnicitet på ett sätt som definitivt inte var självklart vid Broadwaypremiären 1944 och som fortfarande inte är fullt så odramatiskt som vi kanske tror, säger Staffan Aspegren i ett pressmeddelande.

Våren är de stora pjäsernas tid med både Strindbergs "Fröken Julie" och en teaterversion av Lars von Triers film "Melancholia". Dessutom gör clowniga teatergruppen 123 Schtunk sin variant av Strindbergs "Ett drömspel".

På musiksidan blir det nya besök av Per Tengstrand och Stefan Dohr men även en serie där Jönköpingsborna kan ta del av olika länders musikkultur.

– Dessutom får det lokala perspektivet ordentligt med utrymme när vi gör uruppförandet av ett John Bauer‐inspirerat verk, skrivet av en ung tonsättare med rötter i Jönköping, säger Gabriella Bergman i ett pressmeddelande.

Tio guldkorn i programmet

2018:

25 augusti: Simply British - säsongsstarten med Ulf Wadenbradnt, bröderna Rongeda..

Tio guldkorn i programmet

2018:

25 augusti: Simply British - säsongsstarten med Ulf Wadenbradnt, bröderna Rongedahl och Jönköping Sinfonietta

22 september-31 december: On the town - musikal med bland annat Rennie Mirro, Karl Dyall och Hanna von Spreti.

18 oktober: En smak av Europa - torsdagskonsertserie där Sinfoniettan tar sig an musik från ett visst land eller område. Övriga konserter i serien är Amerika (6 december), England (24 januari), Norge (21 februari) och Spanien (2 maj).

28-31 oktober: I Bauerskogen - föreställning om Jönköpingssonen med Kerstin Jansson och Jesper Arin. Spelas på Jönköpings läns museum.

6-11 december: Jul hos Fredrik - julföreställning med Freja Musikteater.

2019:

5-6 januari: Barberaren i Sevilla - trettondagskonsert med Jönköpings Sinfonietta, Jönköpings Kammarkör, Christian von Gehren och sångsolister.

2 februari-9 mars: Fröken Julie - Strindbergs klassiska pjäs sätts upp av Rebecka Cardoso. Övriga medverkande är Mathias Lithner, Hanna Schön och Kim Theodoridou Berquist.

3 februari: Fritiofs saga - opera gjord av tonsättaren Elfrida Andrée till berättelsen skriven av Selma Lagerlöf. Gästspel av Göteborgsoperans orkester och kör.

23 mars-14 april: Melancholia - teaterversion av filmen av Lars von Trier. Medverkande är bland andra Stefan Sauk, Sanna Ingermaa Nilsson, Malin Mases-Arvidsson, Åsa Arhammar och Vera Veljovic.

12 april: Ett drömspel - teatergruppen 123 Schtunk omarbetar Strindbergs klassiker med clownsmink och nyskriven musik.

Annons