Halv elva på onsdagsförmiddagen anmäldes ett inbrott till polisen.

— Det har skett ett inbrott i Nässjö där man har stulit fyrverkerier till ett uppskattat värde på 50 000 kronor, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson vid region Öst.

Inbrottet ska ha skett under natten till onsdagen.

— Vi är gjort en brottsplatsundersökning och fotograferat. Vad jag vet har vi inte hittat några spår som dna från gärningspersonerna, säger Åsa Willsund.

Ett förråd på Bandygatan i Nässjö, som tidigare var fyllt med fyrverkeripjäser, är nu tömt.

Polisen uppmanar eventuella vittnen att höra av sig.

— Vi vill gärna att man hör av sig om man sett eller hört något, säger Åsa Willsund.

Upptäckte stölden

Annons

En anställd på en närliggande cykelbutik berättar att han direkt märkte att något var fel när han kom till jobbet på morgonen.

— Jag såg att dörrarna till förrådet var uppbrutna. Dessutom hittade jag, märkligt nog, en sportsko liggande på marken utanför förrådet. Men om den har något samband med inbrottet vet jag inte, säger han.

Inne i förrådet upptäckte han att i princip allt var borta.

— Det var endast någon enstaka fyrverkeripjäs kvar. De måste haft något transportfordon med sig för att kunna köra iväg hela lagret av fyrverkerier, säger mannen, som tror att pjäserna har gått till försäljning någon annanstans.

Bröt sönder låsen

Ägare till fastigheten är Göran Gärdeborg, som bland annat driver cykelaffären Cykodel, som ligger i anslutning till förrådet.

— Det har sålts fyrverkerier här tidigare år, så tjuvarna hade säkert koll på var de fanns någonstans, säger han och visar hur de brutit sönder dörren, som var utrustade med tre starka lås.

Han tror att de backat intill ett fordon under natten och börjat lasta på.

— Det passerar säkert många bilar här nattetid, men det finns ju bilar som lastar och lossar under nätter, så det är inte säkert att någon har reagerat på det. Men om någon har passerat här och kan berätta något, så är polisen intresserad, menar han.