Wictor Grenthe lämnade Nässjö Basket inför förra säsongen men återvände efter att en skada satte stopp för fortsatt spel i nya klubben Sundsvall.

UPPKAST

Nässjö Basket–Södertälje Kings

Plats: Nässjö sporthall.

Förutsättningar: Båda..

UPPKAST

Nässjö Basket–Södertälje Kings

Plats: Nässjö sporthall.

Förutsättningar: Båda lagen har inlett ligan med två segrar och en förlust. Nässjö störs av skador men ser ut att kunna använda Wictor Grenthe igen efter långt skadeuppehåll. Mantas Griskenas är osäker på spel medan det står klart att William Gutenius saknas.

Vi tippar: 72–81.

Han återvände aldrig till planen förra säsongen men tog ny fart mot comeback den här säsongen.

Då hände det som inte fick hända.

Skrattade åt eländet

Under en uppvärmning bröt han tummen, vilket gjorde att den där comebacken sköts ytterligare på tiden.

– Jag blev inte arg när det hände utan satt faktiskt och skrattade åt det. Det är väl någon högre makt som inte vill att jag ska hålla på med den här sporten, säger Wictor Grenthe.

Men nu ser det ut att äntligen vara dags.

Annons

– Jag kommer byta om inför matchen mot Södertälje och sedan är det upp till coach att fatta beslut om jag behövs på planen, säger Grenthe.

Gissningsvis behövs han.

För samtidigt som Grenthe närmar sig comeback är det frågetecken för Mantas Griskenas som utgick skadad i förra matchen och det står redan klart att William Gutenius inte kommer till spel på grund av sin skada.

Ny utmaning

Men att det är just Södertälje, som vunnit ligan de fyra senaste åren, som står för motståndet kan bli ett bekymmer.

– Den tanken har ju slagit mig och det är inte den enklaste matchen att komma in och spela efter att ha varit borta så länge. Men jag har haft utmaningar under hela den här jobbiga tiden och jag ser bara den här matchen som ytterligare en, säger Grenthe som tränat med laget under veckan men som givetvis sätter ett visst frågetecken för sin matchform.

– Det kommer ta tid att hitta rytmen, men jag är inte orolig. Det gäller vara lite smart i det hela och göra sakerna man ska på ett korrekt sätt.

Den långa skadetiden måste ha varit en jobbig tid för dig?

– Ja, det har gått så lång tid sedan jag spelade match nu att det är det enda jag har i skallen. Det har varit en oerhört lång period men nu är det förhoppningsvis slut på alla jävla skador.