Vetlandakillen Gustav Wigelius, 14 år, visade var skåpet ska stå på sin audition i Talang. En ”Golden Buzzer” från Alexander Bard tog honom direkt till finalen.

– Vem är den här snubben? utbrast Bard i förtjusning under sändningen.

Nu vet Bard, liksom svenska folket, att snubben är Gustav Wigelius, ett stjärnskott som verkligen hör hemma på scenen. Snart visar han vad han går för på stadsfestens scener.

–Det är så himla roligt. Jag är jättetaggad, säger den unga talangen.

Fiesta Eksjö har satsat mycket på unga, lovande artister. Zara Larsson och Hov1 är två av många yngre artister som uppträtt på Eksjö stadsfest.

– Jag tycker det är jättebra. Det hjälper unga att verkligen ta nästa steg in i musikbranschen, säger Wigelius.

Gustav började sjunga vid fyra års ålder och har deltagit i många mindre och större uppsättningar och uppvisningar. Det senaste året har han verkligen satt fart mot drömmen att uppträda på de riktigt stora scenerna.

– Det har varit ett händelserikt år, allt har hänt så fort. Nu är jag helt plötsligt känd, fortsätter han.

– Målet är att kunna köra egna föreställningar och få komma ut på Sverigeturné. Att senare också få åka ut på världsturné hade varit en dröm som går i uppfyllelse, säger han med ett leende.

Får man en guldbiljett i programmet Talang, från den kanske mest svårflirtade jurymedlemmen, har man nog alla möjligheter i världen.

Annons

Gustav ser ni på Eksjö stadsfest den 25 augusti under familjelördagen och lördagskvällen.