Sträckan har länge hanterats av Svenska buss och Lingmerths men dessa avvecklar linjen vid kommande månadsskifte.

I deras ställe rullar nu Nettbuss Travel in och bolagets bussar kommer att, som de tidigare, gå mellan Växjö och Stockholm och ta upp och släppa av passagerare i Vetlanda, Eksjö och Tranås.

I Linköping sker ett snabbt byte där busslinjen kopplas samman med bolagets övriga linjenät.

– Det innebär att det blir möjligt att resa till Jönköping samt till Stockholm, Norrköping och Mjölby från Växjö, säger Elvir Rascic, försäljningschef på Nettbuss Travel, i ett pressmeddelande.

Dit och åter

Sträckan Växjö–Stockholm trafikeras inledningsvis med en tur i vardera riktningen på torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar.

– Det skapar trygghet att det är en och samma researrangör från A till B och för dem som vill resa billigt är bussen många gånger det bästa alternativet, framhåller Elvir Rascic vidare i pressmeddelandet.

Premiär i veckan

Premiärturen i Nettbuss regi gick under torsdagen denna vecka. Dessa turer bokas via Nettbuss hemsida.

Från resecentrum i Vetlanda går det även fortsättningsvis att åka buss till Cityterminalen i Stockholm. Linjen trafikeras av nya aktören Nettbuss Travel,
Foto: Sheena Skoglund

Restiden anges till cirka 5 timmar och 10 minuter Vetlanda–Stockholm, 4 timmar 40 minuter Eksjö–Stockholm och 3 timmar 55 minuter Tranås–Stockholm. Bussarna går till och från Cityterminalen i Stockholm.

Fram till månadsskiftet rullar Svenska buss och Lingmerths bussar parallellt på sträckan.

Fakta Nettbuss

Nettbuss Travel AB är en del av svenska Nettbusskoncernen, som omfattar cirka 630 fordon och ..

Fakta Nettbuss

Nettbuss Travel AB är en del av svenska Nettbusskoncernen, som omfattar cirka 630 fordon och cirka 1 600 medarbetare och kör till cirka 35 destinationer inom Sverige, Norge och Danmark med 2 740 avgångar per vecka.

Den svenska koncernen är en del av Nettbuss A/S, som bedriver verksamhet i Norge och Sverige.

Annons