Annons

Stor försäljning på gång

Stor försäljning på gång

Maskiner för stora värden går under klubban på lördag. Det är dags för Lennings stora inlämningsauktion.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Marken kan användas till vindkraft - fullmäktige tillstyrker ansökan

Frågan om att tillstyrka eller avslå Vattenfalls ansökan om att använda marken norr om Bruzaholm för vindkraftverk har varit uppe i kommunfullmäktige. En votering om beslutet krävdes, men det blev en stor majoritet som röstade för att tillstyrka ansökan.

Flera bostadsinbrott på Höglandet

Flera villaägare på Höglandet har drabbats av inbrott den gångna helgen. I ett fall fick gärningspersonen, eller personerna, upp bostadens kodlås medan man i övriga fall har tagit sig in fönstervägen.

Alternativet: Förskola kan byggas på Jordgubbsfältet i Kvarnarp

Nu ser tjänstemän i kommunen över ytterligare ett alternativ till var den planerade förskolan i Kvarnarp ska placeras. Till det tidigare förslaget vid Dukers väg presenteras nu även tankar om att bygga på Jordgubbsfältet.
– Vi har en stor utmaning framför oss och vi jobbar med parallella spår, säger Marcus Åberg, planarkitekt på kommunen.

Partierna vill se fler bostäder för äldre

Det råder politisk samsyn kring att det finns ett glapp i flyttkedjan mellan den vanliga bostaden och särskilt boende för äldre. Det framgår av den enkät som seniorföreningarna gjort inför valrörelsen. Alla vill se fler trygghetsboenden, men är inte eniga om vem som ska bygga dem.

Fler brandmän behövs: ”Det sliter på bemanningen”

Att hitta tillräckligt med deltidsbrandmän är fortsatt ett bekymmer i Mariannelund. Måhända kan helgens öppet hus-hållande ändå väcka nyfikenhet och leda till att någon hoppar på gemenskapen på stationen.

Film om Ydre rosad på hemmaplan - nu erövrar den resten av landet

Händelser i Ydre fick ett varmt mottagande vid Sverigepremiären på hemmaplan. Nu visas filmen över hela landet med start i Norrköping, Västerås och Östersund på fredag.

Nu växer ormen på Linnéskolan

Läsormen som breder ut sig i matsalen på Linnéskolan blir allt längre för varje dag. Eleverna börjar närma sig slutmålet – 100 000 läsa sidor sidor inom en femveckorsperiod.

Polisen hittade cyklande tjuv - efter flera dygn

En medicinstöld på ett apotek i Nässjö kan vara på väg att klaras upp. Tjuven cyklade från brottsplatsen – men den misstänkte mannen hittades av polisen flera dygn senare och kan nu komma att straffas för stölden.
Artikel 2 av 9
Marken kan användas till vindkraft - fullmäktige tillstyrker ansökan
Tillbaka till startsidan