Vid 12.30-tiden på söndagen kontaktades polisen om att ett villainbrott ska ha skett under helgen i en villa i Smålandsstenar. Det var det första samtalet av många.

Klockan 17 kom ett nytt samtal angående ytterligare ett inbrott i en villa på orten – det 500 meter från det första huset.

Inom de kommande timmarna kontaktades polisen ytterligare två gånger om inbrott i Smålandsstenar. Även i fredags upptäcktes ett villainbrott i Anderstorp, också det i Gislaveds kommun.

– Det är när familjerna kommer hem efter att ha varit bortresta under helgen som de märker att någon har tagit sig in i huset, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Även i Hok i Vaggeryds kommun upptäcktes ett inbrott på fredagen. Strax innan klockan 16 fick polisen larm om ett inbrott i en villa.

Polisens uppmaning: ”Reagera på allt ni ser”

Under söndagen kom det även in två samtal om inbrott i södra delarna av Eksjö.

– Det har varit liknande tillvägagångssätt vid samtliga fall, man har tagit sig in genom altandörren eller ett fönster. Det finns garanterat någon form av samröre, säger Lars-Göran Nilseryd, som vill passa på att skicka med en uppmaning:

– Vi vill ha in alla tips vi kan få. Reagera på allt ni ser och hör av er till polisen om ni har sett något.