Det har fram tills nu varit en väl förborgad hemlighet vem som ska gå med vem på Njudungsgymnasiets baler. Anledningen är att paren lottas fram.

Treorna visste att resultatet skulle presenteras någon gång mellan sportlovet och påsklovet. Så i måndags morse var det dags. Då samlades eventgruppens sju medlemmar för att genomföra dragningen. Eleverna hade fått lämna sina namn i olika lådor beroende på hur långa de är.

Ner för trappan genom gallerian gick eventgruppen med fyra A4-lappar som tejpades upp på insidan av glasrummets vägg. På lappen fanns alla balparens namn. Då började trängseln. Alla ville förstås veta vem dem ska gå med på balen den 3 juni.

Ny plats

Annons

— Det har varit granska stressigt eftersom allt är annorlunda i år, berättar Lisa Wikståhl.

Balen brukar hållas på Östanå wärdshus men eftersom där inte är någon verksamhet igång efter konkursen så har det hela hösten pågått en jakt efter lämplig lokal.

— Det har varit svårt att hitta två lokaler, en för att äta i och en för att hålla dansen, berättar Linda Aronsson.

Sedan en tid tillbaka är det dock klart att årets bal kommer att hållas i hockeyhallen i Sapa arena. Då är förstås isen redan borta och lokalen är så pass stor att den kan delas av både för långbord och dans. Lokalen är densamma som näringslivsgalan hölls i förra året men också i år.

— Det här var det bästa alternativet, säger William Nilsson.

Sussie Olssons kök kommer att servera trerättersmiddagen.

— Vi blir 110 par, berättar Linda Aronsson.

Lokalen ligger inte lika naturskönt som Östanå men tyg- och blomsterdekorerade väggar kommer att placeras utanför där balparen kan fotograferas.

Till skillnad mot Östanå är det plan yta vilket kan göra det svårt att se paren, men en storbildsskärm kommer att presentera paren. Vetlanda-Posten kommer också att livesända balen.