Enligt Uppvidinge kommun är det ett område på omkring fem hektar som är drabbat av branden. Branden bröt ut i närheten av Gassgöljhult nordväst om Åseda, i närheten av läns- och kommungränsen, vid 16-tiden på söndagen. Ett 50-tal brandmän bekämpar skogsbranden och helikoptrar har även vattenbombat i området.

Smålandsposten skriver att ingen bebyggelse i nuläget är hotad av branden. På måndagsmorgonen fortsatte insatserna och då hade branden avstannat något.

– Det pyr lite på området, så gå inte in där ännu, men tillstöter det ingenting så ser det ljust ut, säger Per Carlsson, insatsledare på räddningstjänsten i Östra Kronoberg till P4 Kronoberg på måndagsmorgonen.

På Höglandets Räddningstjänstförbund i Vetlanda blev det under söndagen många samtal om skogsbranden.

– Jag tror att vi fick samtal från hela Vetlanda kommun under gårdagen. Det är givetvis bra att folk ringer oss och frågar, säger Erik Linnå, insatsledare på Höglandets Räddningstjänstförbund.

På måndagen hade inte räddningstjänsten i Vetlanda behövt hjälpa till med brandbekämpningen. Enligt Erik Linnå följer de utvecklingen noga och är beredda att rycka ut och hjälpa till om det skulle behövas.

Annons

Även utanför Kristdala i Oskarshamns kommun har en skogsbrand rasat under helgen. Där har omkring 40 brandmän kämpat mot lågorna under söndagskvällen, enligt Barometern.