På lördag är det dags för en hösttradition i Landsbro, där storbandet Norrhult big band uppträder i Landsbro Folkets Park. Det är sjätte året i rad som det satsas på evenemanget, och Sven-Ove Karlsson som spelar tenorsaxofon i bandet är förväntansfull.

— Vi brukar ha fullsatt, och jag hoppas att det blir så den här gången också! Det brukar vara mycket uppskattat, säger Sven-Ove Karlsson.

Sven-Ove föll för storbandsmusik redan som ung, och började spela tenorsaxofon vid 14 års ålder. Han beskriver att storbandsmusiken var det som de flesta dansade till när han växte upp, och att det brukade dyka upp omkring 800 personer i folkets park när det var danstillställningar.

— Det vi spelar är lite äldre musik. En stor del av publiken är ju lite upp till åren, och växte upp, precis som jag, med den här musiken, säger Sven-Ove.

17 storbandsmusiker

Norrhult big band består av 17 storbandsmusiker, som leds av dirigenten Jerry Brandenius. Sånginsatsen i bandet står sångerskan Tuula Jokela för. Musikerna kommer från Vetlanda, Uppvidinge och Växjö kommun.

Tror du att storbanden och orkesterns tid är på väg utför?

— Det är den redan på sätt och vis. Det krävs att det nu blir ett generationsskifte med människor som vill bevara musiken för att ha den kvar, svarar Sven-Ove.

— Jag vet att det uppskattas att det fortfarande finns möjlighet till att komma och lyssna på den här storbandsmusiken som vi spelar. Det märks varje gång vi uppträder, eftersom publiken har inte möjlighet höra den här typen av musik på radion längre.

Annons