Affären gäller att Office IT-Partner utökar sitt samarbete med leverantören HP i samband med deras nya lansering av Multifunktionsskrivare (MFP). I första steget är det Office IT-Partner i Jönköping som byter ut hela sin installerade bas till HP:s nya modeller.

— Kombinationen av en väldigt kompetent produkt och HP:s satsning på säkerhet har gjort att vi kan leverera en unik lösning till våra kunder, säger Tommy Henriksson.

De nya HP-skrivarna kan med FutureSmart-teknologin leverera säkerhetsfunktionalitet som tidigare endast var avsedd för datorer. Nu kan man stoppa attacker, få virusskydd och självreparerande funktionalitet i realtid direkt i skrivaren.

Handfull nya medarbetare

Tommy Henriksson räknar med att behöva anställa en handfull nya medarbetare till båda kontoren. Företaget har i dag 36 anställda, varav majoriteten jobbar och utgår från Jönköping.

— Vi har samarbetat med Office IT-Partner i många år och det är roligt att vi kan ta det till en ytterligare nivå med hjälp av vårt sortiment. IT-säkerhet är en bortglömd fråga när det gäller just skrivare, säger Stefan Berglund, affärsområdeschef på HP-Print.

Office IT-Partner blir också i och med affären HP:s största leverantör av A3 MFP-skrivare i Sverige.