Sammanslagningen mellan Bälaryd och Lommaryd är inne på sin andra säsong i division 5. Mycket är dock nytt i laget även det här året.

I höstas valde ett gäng profiler att tacka för sig.

Matchfakta

Bälaryd/Lommaryd–Sävsjö FF 1–1 (0–1)

Mål, Bälaryd/Lommaryd: Oscar Djerf

Sävs..

Matchfakta

Bälaryd/Lommaryd–Sävsjö FF 1–1 (0–1)

Mål, Bälaryd/Lommaryd: Oscar Djerf

Sävsjö FF: Samuel Larsson

Publik: 21

– Vi har fått bygga lite nytt. Det är en del stomspelare som har slutat både i backlinjen och på mittfältet. Nu har vi fått spela in lite nya killar där istället och det börjar sätta sig. Jag tycker det ser lovande ut, säger målvakten Johan Pauli.

Lovande får man även säga att Bälaryd/Lommaryds start på säsongen är. Även om den räddade pinnen mot Sävsjö FF är första poängen för i år är det inte vilka lag som helst de har mött.

I premiären gjorde B/L en stark andra halvlek mot storfavoriten Malmbäck och nu ordnade de alltså oavgjort mot fjolårets division 4–klubb SFF.

– Jag tycker vi kan vara nöjda med den här starten. Vi har varken sagt botten eller toppen som målsättning. Vi tror väl vi kan hamna någonstans mitt i mellan och med den här början så känns det som ett acceptabelt mål, säger Johan Pauli.

Bälaryd/Lommaryds–målvakten var den största anledningen till att de gulklädda lyckades bärga första pinnen under torsdagen.

Efter en lovande start var det Sävsjö FF som ägde spelet. I andra halvleken var det stor dominans från gästernas sida.

– Ja, vi var väldigt tillbakapressade där i andra. Men motvinden gjorde sitt också. Jag fick ju inte upp mina bollar över halva planen, säger Pauli.

Om utsparkarna fastnade vinden så gick det desto bättre i spelet mellan stolparna. Pauli radade upp den ena paraden efter den andra när Sävsjö pressade på.

– Jag kan inte säga att jag är missnöjd med min egen insats. Det kändes bra idag. Tråkigt bara att vi missade markeringen där vid deras 1–0-mål dock. Det är ju lite min skyldighet också att säga till att han står ren där, säger Pauli.

Han revanscherade sig dock rejält när han räddade ett friläge precis innan Bälaryd/Lommaryd stack upp och kvitterade till 1–1 på hörna i den andra halveken.

– Det är jäkligt starkt av oss, säger han.

I Sävsjö var det desto mer besviket över resultatet. Spelet lovade gott och borde ha gett mer.

– Vi borde ha åkt därifrån med tre poäng men fotboll handlar om att göra mål, säger SFF–tränaren Jimmy Nilsson och fortsätter:

– Men vi tar ändå med oss flera positiva saker. Spelmässigt var det ett jättekliv framåt jämfört med premiären mot Forserum.

Bäst i Sävsjö FF var målskytten Samuel Larsson.