Orkestern bildades 1959 och skördade under många år stora framgångar. Aneby Folkets park var ett av många ställen Streaplers spelade på.

Originalmedlemmarna finns inte längre kvar i bandet, men har på senare år synts och hörts som The Mule Skinner band. Det är Håkan Liljeblad, Bjarne Lundqvist, Göran Liljeblad och Gert Lengstrand, alla 73-75 år gamla.

— Vi bildade bandet 2014 och har släppt två plattor samt har en tredje på gång, säger Bjarne Lundqvist och fortsätter:

— Det började med att vi fick en förfrågan om en spelning på en företagsfest i Halmstad. Det blev en otrolig upplevelse och var så kul att spela ihop igen.

På egen hand

Annons

Det som var tänkt som en engångsföreteelse fick alltså en fortsättning. Till skillnad mot storhetstiden med Streaplers sköter gruppen nu allt på egen hand och bokar själva in spelningar. På fredag väntar Konserthuset i Aneby för The Mule Skinner Band.

— Just nu är det den enda planerade spelningen i trakten. Eftersom vi var populära i Jönköping på 60- och 70-talet tycker vi att det är roligt att komma tillbaka.

Huvuddelen av repertoaren består av Streaplers gamla låtar, men bland annat blir det även lite Elvis och Chuck Berry.

Samtliga bandmedlemmar bor i Kungälvstrakten och det är framför allt i Västsverige The Mule Skinner Band ger sina spelningar, som är 25-30 till antalet per år.

— Vi har inga måsten utan gör det här därför att det är så förbannat roligt.

För den som inte är expert på Streaplers kan det var på sin plats att förklara varför originalmedlemmarna har valt att kalla sin nya orkester för det The Mule Skinner Band.

— Namnet Streaplers är sålt till de nya bandmedlemmarna, så det kan vi inte använda. Vårt nya namn är kopplat till låten The Mule Skinner Blues, som vi hade en jättehit med 1965, säger Bjarne Lundqvist.