Vrigstad Svets & Mekaniska, VSM har tecknat flerårigt samarbetsavtal med Randek AB.

— Det här ger oss fantastiska möjligheter att utvecklas och bli större, säger Linda Nors, marknads- och ekonomiansvarig.

Randek är marknadsledande tillverkare av produktionsutrustning för prefabricerade hustillverkare, och är egentligen Vrigstadsföretagets konkurrenter.

Samarbetet mellan bolagen inleddes redan förra året då VSM fick i uppdrag av Randek att tillverka arbetsbänkar för husproduktion, en så kallad produktionslinje, till Smålandsvillan i Sundsvall.

Annons

— Samarbetet gick bra, och nu har vi skrivit på ett femårigt samarbetsavtal med Randek, säger Linda Nors.

Kan utvecklas

VSM ägs av Morgan Karlsson, som fram tills nu själv har skött alla ritningar för produktionen till både husindustrin och företagets andra inriktning: järnvägsutrustning.

— Framöver kommer vi att få ritningarna från Randek, vilket gör att jag kan lägga mer fokus på att utveckla järnvägsdelen, säger Morgan Karlsson.

På Randek ser man också positivt på det nya samarbetsavtalet.

— Vår verksamhet bygger på ett nära samarbete med duktiga underleverantörer. Fördelen med Vrigstad Svets & Mekaniska är att de själva förfogar över helheten, säger Ola Svensson, vd på Randek, i ett pressmeddelande.

I dagsläget arbetar sex personer i Vrigstadsföretagets verkstad, men i och med det nya samarbetet kommer man att behöva anställa fler.

— Vi skulle behöva anställa två-tre personer till redan i år, säger Linda Nors.