Det är en salig blandning människor på plats vid festivalområdet. Många säger att det är årets höjdpunkt för Sävsjö, och det märks.

Fyra scener, hoppborgar, matstånd, dansbana, lekland och ett fullspäckat program, och inte att glömma alla de glada minerna.

Bolibompaprogramledaren Nassim Al-Fakir kickade igång festen med trummor och ett smittsamt skratt på huvudscenen. Vid sidan av tornade färgglada och ståtliga hopptorn, och runt om i leklandet provade barnen på "zorbing", alltså att kliva in i en jättestor boll och springa runt i vatten, och sumodräkter.

Nya ingredienser för en bättre värld

Under årets festival fanns ett nytt inslag på programmet, nämligen "Konsert för en bättre värld".

Annons

— Vi vill lyfta fram allt det goda som finns omkring oss med bra musik, och hylla en del lokala kända och okända eldsjälar, sa festivalgeneral Håkan Waxegård innan han presenterade kören Joyvoice från Nässjö.

Men festivalens dragplåster var utan tvekan Hoffmaestro som tog in huvudscenen till besökarnas jubel och dundrande applåder. Plötsligt var en riktig folkfest igång, publiken gungade och rörde sig som i en svindlande våg till bandets toner. När det var dags för Celebration Show framåt kvällen hade en bastant folkmassa samlats kring scenen. Pernilla Wahlgren fick hjälp med sången av publiken när hon twistade loss till Grease-låtar, och The Mad Men Band förflyttade festivalen till 1967 tillsammans med Frida Öhrn och klassiker från bland annat The Beatles. Men populärast var dock Owe Törnqvist. I sin läderväst och solglasögon, trots mörkret, fick han hela publikets hjärta tillsammans med några hurrarop.

Uppsjö av artister

Men det var inte slut där. Nästan aldrig var det bara en scen som var igång, utan besökare fick slita sig från en show för att inte missa en annan.

— Ja, det är mycket på en gång, men det är kul att det händer något i stan, säger besökaren Jan-Gunnar Andersson.

Vid en fjärde scen i ett massivt tält fångade Benjamin Ingrossos allas hjärtan med charmiga texter och flirtiga danssteg, och brittiska Slade drog igång en konsert som fick publiken att släppa loss.

Fest in på småtimmarna

Huvudscenen stängdes av Backyard Babies från Nässjö, som fyllde området runt scenen av headbangande besökare i över en timma. Hela festivalen avslutades med coverbandet Ebba Gold, som spelade kända låtar av Ebba Grön och Imperiet till publikens stora glädje. Efter ihärdiga förfrågningar från publiken slog bandet de sista tonerna för Sävsjö Celebration 2017 med klassikern "Staten och kapitalet".