Natten mot torsdagen svensk tid ställdes San Jose Sharks och Colorado Avalanche mot varandra i en sjunde och avgörande kvartsfinalmatch.

Det blev jämnt och tätt mellan lagen i San Joses hemmaborg SAP Center, men det var hemmalaget som var starkast inför de drygt 17 500 åskådarna.

San Jose inledde målskyttet efter drygt fem minuter genom lagkaptenen Joe Pavelski, som för övrigt gjorde comeback efter en sex månader lång skadefrånvaro.

Hemmalaget fortsatte att hålla i taktpinnen och inför den sista perioden stod det 3–1 till San Jose. Colorado gjorde ett tappert försök i den sista akten och reducerade även till 2–3. Men trots att bortalaget vann skotten i sista perioden med 15–2 kom inte Colorado närmare.

Erik Karlsson gjorde inga poäng i matchen men noterades för 22:20 i istid och +1. 28-åringen från Landsbro kan nu se fram emot att spela final i den västra konferensen, motsvarande semifinal, i Stanley Cup mot St Louis Blues. Första matchen spelas natten till söndag, svensk tid.

I och med Colorados uttåg innebär det i teorin att svenskarna Gabriel Landeskog, Carl Söderberg och Patrik Nemeth är tillgängliga för Tre Kronor som inleder VM på fredag.

Erik Karlsson, i bakgrunden, följer Colorado-stjärnan Nathan MacKinnon noggrant i den sista kvartsfinalen.
Foto: Josie Lepe