– Vi stod ute vid kullen när vi hörde att det plötsligt bara brakade till, berättar Amanda Schuler som jobbar som förskollärare på Eken.

Klockan var runt 12.30 när trädet föll.

Vid tillfället fanns tack vare semestertiderna endast elva barn ute på gården där det vanligtvis brukar finnas runt femtio barn.

– Inga barn stod under eken när detta hände, men ofta brukar de ju cykla precis där. Bara någon kvart innan lekte några under trädet. Så det var verkligen tur att inget hände, säger Amanda.

Även förskolläraren Rebecca Axelsson stod ute på gården.

– När det knakade till och vi vände oss om så såg vi trädet falla, det gick rätt sakta. Men det enda vi hann tänka var att kolla så inga barn fanns där, säger hon.

Annons

Barnen blev chockade och stod och tittade och förstod inte vad som hände. Rebecca Axelsson berättar att de gick in direkt med barnen i förskolans byggnad.

– En av de andra lärarna på förskolan ringde till Itolv och berättade vad som hänt, sen antar jag att det var någon på Itolv som gjorde själva anmälningen. Ungefär två timmar efter att det hänt kom ett trädfällningsföretag och började ta ned trädet, så hela trädet skulle fällas, säger Amanda.

Enligt Amanda Schuler har Itolv meddelat att de nu ska se över alla sina träd.

– Just nu är man ju lite rädd om det andra trädet också kommer falla, men vi får väl se vad de gör med det, säger Amanda.

En förälder, som kontaktat tidningen, är skakad av det inträffade och konstaterar:

– Inget litet barn hade haft en chans om det stått under det stora trädet när det föll.