Tidningen har tidigare skrivit om att Rusta ska avveckla sin lagerverksamhet i Nässjö. Även Landsbro försvinner företaget från.

I Nässjö varslas nu 84 anställda på lagret, på Terminalgatan, om uppsägning.

— Vi har lagt ett varsel för vårt lager i Nässjö, det stämmer, säger Cecilia Gärdestad, presskontakt på Rusta.

— Vi gjorde det förra veckan och var då på plats i lagret och hade informationsmöte och samtal med alla medarbetare.

Samtliga erbjöds flytt

Samtliga anställda i Nässjö blev erbjudna att flytta sina anställningar till Norrköping där Rustas nya lager på 65 000 kvadratmeter finns, men de flesta har valt att inte göra det.

— Vi informerade redan för 1,5 år sedan att lagerflytten skulle ske och det var väldigt viktigt i det läget att gå ut med att ingen medarbetare blev uppsagd, utan alla erbjöds möjlighet att flytta med, förklarar Gärdestad och fortsätter:

Annons

— Både personal från lagret i Nässjö och Landsbro fick valet att flytta sina anställningar till nya lagret, men självklart är det många som inte har den möjligheten.

Kontrakt till 2024

Vissa av de personer som valt att hänga med Rusta till Norrköping har redan hunnit flytta.

— Hittills är det totalt drygt 40 personer som valt att flytta sina anställningar från våra lager i Småland till Norrköping.

Målsättningen är att fastigheten i Nässjö ska vara tömd på all verksamhet efter sommaren senare i år. Däremot sträcker sig Rustas kontrakt med fastighetsägaren till 2024 – alltså åtta år fram i tiden.

— Vi siktar på att hyra ut fastigheten, förutsatt att ingen vill ta över kontraktet.

När slutar de uppsagda personernas anställningar?

— Efter sommaren. Sedan väljer vissa att sluta tidigare och så vidare. Varslet har vi lagt nu, men det ser lite olika ut med uppsägningstider.

— Det är en fantastisk personalstyrka vi har i Nässjö och flytten känns fortfarande tråkig och tuff, säger Gärdestad som tillägger att man samtidigt förstått varför flytten är nödvändig.

Snabb tillväxttakt

— Rusta har en snabb tillväxttakt och öppnar i princip ett nytt varuhus i månaden så vi behöver en starkare lagerkapacitet och det har vi fått genom att bygga det nya lagret i Norrköping.

Det är ingen fara för er butik i Nässjö?

— Det är ingen fara. Det är fortfarande ett gott läge för oss utifrån ett varuhusperspektiv och det fortsätter att komma många kunder dit.