På samhällsplaneringsnämndens senaste möte togs beslutet att en namnlös väg i Gisshult skulle få namnet Gullvivevägen. De boende på gatan har i dag adressen Gisshult stuga 50-57 och har haft det i många år.

Inte överens

Information gick ut om att kommunen var överens med de boende i området om att byta namn men det visade sig inte vara helt sant, enligt en stugägare som tidningen varit i kontakt med.

— Det är åtta hus på gatan och vi är fem som bor där året runt. Vi är minst sex personer som har protesterat mot detta och flera andra på gatan står bakom oss, säger en stugägare som är upprörd över beslutet.

Ska förenkla

Annons

Enligt Ann-Cathrin Gunnar (C), samhällsplaneringsnämndens ordförande, är anledning till att man nu namnsätter vägen att det ska förenkla med postutdelningen och bli ett mer enhetligt adressystem i området.

De boende fick tidigare i år chansen att komma med åsikter om förslaget att namnge vägen, men enligt Gunnar vägde anledningarna till namnbytet tyngre än de boendes åsikter.

— Vi blev lovade informationen om beslutet men det har vi inte fått, utan fick läsa det i tidningen, säger en stugägare.

— Det är lite som att se sin egen dödsannons i tidningen, säger en annan boende på gatan.

Vill inte byta namn

Stugägarna vill inte byta namn av nostalgiskäl och för att deras nuvarande adresser aldrig skapat problem tidigare.

— Jag har bott här i 23 år, det har aldrig varit några problem med posten och ambulansen hittar hit så jag förstår inte varför man inte bara kan låta det vara som det är.

Stugägarna planerar nu att gå ihop och överklaga beslutet.