I höstas startades Lilloteket, en fritidsgård för mellanstadieelever, i samarbete mellan Chilloteket, Vallsjöskolan och Hägneskolan.

Lilloteket har haft öppet i Chillotekets lokaler två timmar efter skolan på tisdagar och torsdagar. Det fortsätter man med även den här terminen eftersom satsningen har varit väldigt lyckad.

— Det har varit jättelyckat. Elever från de olika skolorna har fått mötas, och nu har de hittat kompisar på den andra skolan. Alla i personalen är jättenöjda med hur det har gått, säger Hanna Leandersson, Chilloteket.

För mellanstadiebarn

Lilloteket startades eftersom mellanstadieeleverna oftast slutar gå till skolans fritids i den åldern, men är för unga för att gå till fritidsgårdarna.

Annons

Genom att personal från skolorna alltid är med på Lilloteket så har många elever vågat vara med.

Positivt är också att satsningen lett till att fler tjejer kommer till fritidsgården där det annars brukar vara majoritet killar.

— Vi jobbar inte aktivt för att få hit fler tjejer, utan mer mot alla ungdomar. Vi försöker ha grejer som ska locka alla, säger Hanna Leandersson.

Mer personal

Lilloteket har varit så populärt så att man under vårterminen utökar antalet personal på varje pass.

— På tisdagar brukar det komma ett 40-tal elever, berättar Hanna Leandersson.

Nu i början av terminen kommer Lilloteket inte bara hålla till i bibliotekets källare, utan även i idrottshallar och på Vallsjöskolan och Hägneskolan. Detta på grund av en vattenskada.

— Vi upptäckte att det stod vatten på golvet i en del av källaren, så nu ska de bryta upp golvet där för att hitta läckan, säger Hanna Leandersson som inte vet hur lång tid arbetet kommer att ta.