SPEEDWAY Elit Vetlanda har radat upp segrar när Tai Woffinden och Emil Sayfutdinov har kört på de två första platserna i laget. Till tisdagens match mot Vargarna är duon tillbaka där igen efter ett par veckor med andra uppställningar.

– De kör jäkligt bra tillsammans. Vi vill gärna inte dela på dem två, säger Elit Vetlandas lagledare Fredrik Staaf.

Faktum är att succéduon inte har förlorat ett enda heat på hela säsongen när de har kört tillsammans.

Som sämst har det blivit oavgjort (3–3) när Woffinden och Sayfutdinov har stått vid startejpen samtidigt.

Och nu hoppas Fredrik Staaf att duon kan fortsätta på den inslagna vägen.

Annons

– Det är värt så mycket att få en bra start på tävlingen och speciellt på hemmaplan. Det ger extra trygghet inför fortsättningen av kvällen, säger Fredrik Staaf.

Med Woffinden och Sayfutdinov som förstapar sätter Elit Vetlanda in Bartosz Zmarzlik som nummer fem. En ovan position för den unge polacken, som givetvis får extra mycket press på sig därifrån.

– Men jag tror inte han tänker på det pojken. Bartosz är lite av en ensamvarg ute på banan och då tror jag att det kan vara bra för honom att åka som nummer fem, säger Fredrik Staaf och fortsätter:

– Med det numret åker man ju med lite olika folk hela tiden och då handlar det mer om att tänka på sig själv. Det är ett lite speciellt nummer på det viset.

Samtidigt som Elit Vetlanda jagar seriesegern är Vargarna på jakt efter att säkra en slutspelsplats, så det lär bli en hård kamp om poängen i kvällens drabbning.

Och Vargarna har ett par förare som hittar runt ovalen i Vetlanda riktigt bra.

– Vi vet alla vad Martin Vaculik och Ricky Kling kan göra här i Vetlanda, säger Fredrik Staaf.

Har förarna hunnit med att vila något under VM–uppehållet?

– Jadå det tror jag. De har nog hunnit pusta ut och fått ordning på grejerna. Magnus gjorde det till exempel en bra tävling i Polen i helgen.