Relaterat: Simon Alexandersson – Vetlandakillen som tagit superettan med storm: "Jag tog chansen"

Den 25-årige anfallaren, som inledde sin karriär i Hvetlanda GIF, värvades inför säsongen från AFC Eskilstuna och har på 16 matcher gjort åtta mål i superettan för Brage.

Nu köper den norska klubben Kristiansund BK, som spelar i den norska högstaligan Tippeligan, loss Vetlandasonen.

– Jag har inte hört något från andra klubbar. Jag trivs jättebra i Borlänge och stannar gärna kvar här även om man såklart vill spela så högt upp som möjligt, sa Alexandersson i en intervju med tidningen tidigare under sommaren.

Ola Lundin, från IK Brages sportgrupp, säger så här till klubbens hemsida.

– Det har gått väldigt fort och var ingenting vi hade räknat med i det här fönstret. Kristiansund hörde av sig i tisdags och var tydliga med att de hade som ambition att värva Simon. De lade ett bud som vi accepterade och Kristiansund och Simon kom överens om de personliga villkoren, så det gick som sagt fort, säger Lundin.

- Vi är jättenöjda med Alexandersson under hans tid här och vi vet att Simon är väldigt nöjd med allt i IK Brage och har trivts bra under de här sju månaderna. Men nu skiljs våra vägar och vi önskar Simon ett stort lycka till och tackar för hans tid och insatser i grönvitt, fortsätter han.

Alexandersson ansluter till den norska klubben omgående.