Smålands-Tidningen

Annons

Sunnes politiker tyckte olika men enades – Därför sa de nej till Hubville

Sunnes politiker tyckte olika men enades – Därför sa de nej till Hubville

Enligt Hubville tackade de själva nej till två av tre slutkandidater. Men både Mariestad och Sunne kommun uppger att det var de som sa nej till projektet.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Hubvilles Anders Varger om kritiken: "Mycket enklare att måla upp skandaler"

Hans projekt har väckt intresse och mött starka reaktioner. Under Kvällsmackan fick representanter från Vetlandas näringsliv möta mannen bakom Hubville.

Hubville fick avslag från Vinnova – beviljas inte pengarna

Projektet Hubville får inte de pengar de ansökt om hos Vinnova. Nu är det upp till kommunen att bestämma om sin medverkan i projektet.

Samtliga oppositionspartier kritiska till Hubvillehantering

Bristfällig information, hemlighetshållande och snabba ryck. Samtliga oppositionspartier riktar kritik mot hur kommunen valt att medverka i Hubvilleprojektet. Nu på måndag, den 14, väntas beskedet komma från Vinnova.

Majoriteten: Så togs beslutet om Hubville: "Den diskussionen fanns inte"

Ett visionsprojekt, utbildningsprojekt, innovationsprojekt och exploateringsprojekt, kärt barn har många namn. Men när det gäller hur ett beslut om medverkan i Hubville kunde tas utan politisk förankring är majoriteten överens.

Nyhetssnack avsnitt tre: ”Ska Vetlanda bli ett nytt Uppsala?”

Konfirmandläger ställs in efter misstankar om sexuellt ofredande, det är ödeshöst för höghastighetsbanan, i Värnamo har en skandal avslöjats och ska Vetlanda bli ett nytt Uppsala? Det är ämnena som tas upp i avsnitt tre i podden Nyhetssnack. Lyssna här eller där poddar finns!

Läs allt om Hubville här

Länkextra – från Almedalen till kommunhuset. Här har vi samlat alla artiklar om Hubville som skrevs under juli och augusti 2019.

Så mycket kostar Vetlanda kommuns medverkan - enligt Hubville

1,4 miljoner kronor. Så mycket pengar räknar Hubville med att kommunens insats i det inledande projektet kommer att kosta. Men vad som händer efter beslut från Vinnova är inte bestämt – det ska politiken avgöra först efteråt.

Detta har hänt i Hubville – TV: Se området från ovan

Sedan kommunen gick ut med att framtidens hållbara samhälle ska byggas i Vetlanda, alltså Hubville, har turerna varit många. Här är vad vi vet hittills.

Hubville fick avslag 2016 – men nu är nygamla idén i rullning

Hubville fanns redan 2016. Då var planen att skapa en virtuell stad, men projektet fick avslag från Vinnova. I våras fick projektet fart igen, men med en annan målsättning.

Så tycker oppositionspartierna om Hubville – politikerna svarar

Kommunalråden har sagt sitt – de tror på Hubville även om de inte tror på projektets målsättningar. Men för övriga partier finns det fortfarande många frågetecken. Här ger de svar på hur de tänker om Hubville.

Förlust för Forserum i toppmötet med Tenhult

SM avgjordes i Nässjö bland 400 dansare: ”Det är världseliten vi har här idag”.

Att göra Nässjöbuggen till en Gran Prix-tävling är ett vinnande koncept. Under lördagen samlades 400 dansare i Nässjö från 49 olika klubbar i Sverige och SM-mästarna i rock'n'roll korades.

Ellas drömstart räckte inte för Skirö: "Får se fram emot nästa"

Ska man smälla dit sitt första elitseriemål kan man lika gärna göra det snyggt också.
Ella Oskarsson satte tidig färg på en annars mörk premiär för Skirö AIK.
– Vi får se fram emot nästa match istället, säger Oskarsson.

Malmbäck slog Craftstaden IBK Oskarshamn B med uddamålet

Eksjöbandet Oaklake Space Collective gästar Krusagården

På måndag kväll spelar Oaklake Space Collective på Krusakultur. Eksjöbandet bjuder på nytt eget material och jam. Snart kan även ett skivsläpp vara på gång.

Bildextra: Så var Nässjö IF:s hemmapremiär

Efter flera månaders väntan var det återigen dags för allsvensk bandy i Stinsen Arena när NIF tog emot Boltic på lördagen. Se 25 bilder från matchen här.

Eksjö vände underläge och vann

NIF förlängde årslånga sviterna: "Det betyder lite extra med hemmapremiär"

Nässjö IF har inte förlorat en hemmapremiär på åtta år. Det gjorde man inte den här gången heller. När Boltic kom på besök i Stinsen Arena förlängde NIF två årslånga sviter på en gång.
Artikel 2 av 19
Hubvilles Anders Varger om kritiken: "Mycket enklare att måla upp skandaler"
Tillbaka till startsidan