Det rullar på med sommarlovskul i Aneby. Senast i raden av aktiviteter är bumperball. Det är en stor plastbubbla som man kliver in i och blir väl skyddad. Sedan är det bara att att ge sig in i leken, kanske genom att spela fotboll eller tackla andra.

Förra sommaren gjorde bumperball succé i Aneby. På torsdagen var det dags igen, och tolv plastbubblor i olika storlekar hade hyrts in. Det var på sommarens kanske varmaste dag, så det blev svettigt värre för utövarna och gjorde också att tillströmningen inte blev så stor.

De som ändå kom till torget såg dock ut att trivas. Mest populärt verkade det vara att göra volter. Wilma Sundell och kusinen Arvid, med samma efternamn, från Jönköping pustade ut lite och tog en välbehövlig vätskepaus.

– Det är jättekul. Jag var här förra året också. Men det är ganska svårt och tungt att ställa sig upp, säger hon.

Tittade på

I skuggan satt Wilmas mamma Kristina Sundell och var en nöjd åskådare.

– Nej, jag är inte sugen på att prova själv, men det är jätteroligt att det händer saker på torget. Vi bor ganska nära, så det är smidigt att cykla hit, säger hon.

Aktivitetsvärdarna William Berg och Oliver Widell såg till att allt flöt på.

– Lite typiskt att det är så varmt i dag, men den här aktiviteten var bestämd långt i förväg och bollarna hyrda, då går det ju inte att ändra.

Annons

Duon trivs bra med sitt sommarjobb.

– Det är fritt och vi får var ute för det mesta.