Lokstallarna i Nässjö hade under söndagen sitt årliga tågsläpp med många olika aktiviteter för barn och familjer. En gång om året är allmänheten välkommen att komma och kika på gamla tåg, testa att köra lok, fika och få reda på vad som renoverats och fixats på tågen under vintern.

Det är ett uppskattat evenemang för både barn och tågintresserade.

– Vår ångvagn från 1888 har varit i gång och även vårt ånglok. Det finns också möjlighet att fika och kolla på fin utsikt, säger föreningens styrelsemedlem Stefan Rostedt.

Intresset för årets tågsläpp har varit högre än tidigare år. Stefan berättar att tidigare år har det kommit omkring ett par hundra besökare, men i år har det kommit betydligt fler.

– I år har det kommit mycket mer folk än vanligt. När det var två timmar kvar var vi redan uppe i357 besökare! säger han.

På evenemanget får besökarna uppleva hur saker går till bakom kulisserna. Det är en möjlighet att uppleva saker kring tåg som i vanliga fall är stängt för allmänheten. Peter Krause har tagit med sin familj till tågsläppet och berättar att hans barn har uppskattat dagenmycket.

– De tycker att det varit riktigt spännande! Att åka tåg tycker dem är roligast, säger han.